Helyi sport

2007.01.04. 15:19

Vadmacskákkal hangolódnak

A Szeviép-Szeged NB I A csoportos női kosárlabdacsapata holnap 18 órakor hazai pályán fogadja a Nagykanizsa együttesét. A győzelem kötelező feladat.

Süli Róbert

Mészáros (balról) és társai már bűvölik a labdát Fotó: Karnok CsabaFényévnyi különbség van a Szeviép-Szeged és a Nagykanizsa NB I A csoportos női kosárlabdacsapatai között. Peresztegi Nagy Ákos együttese klasszisokkal jobb, mint a Zala megyei alakulat. Ez az eddig eredményekben is megmutatkozik. A Tisza-partiak másodikak a bajnokságban, míg a vendégek csak egyetlen csapatot, a BEAC-ot előzik meg a tabellán. Nem éppen acélos gárda látogat holnap este 18 órakor az újszegedi sportcsarnokba. Ennél ideálisabb ellenfelet azonban el sem tudnak képzelni a szegediek, hiszen az elkövetkező hetekben komoly riválisokkal csapnak majd össze.

Először a szlovák Kassa elleni FIBA Európa-kupa mérkőzés következik, majd jó néhány magyar bajnoki rangadó. A Kanizsai Vadmacskák ellen pedig lehet hangolódni, belerázódni újból a játékba. A másodedzővel, Donkó Orsolyával beszélgettünk a délutáni tréning előtt.

– Leginkább a két kubai légiósra, Molinetre és Parradóra kell majd odafigyelnünk. Ők a legveszélyesebb játékosok. Szerencsére mindenki egészséges, így egész héten a legerősebb kerettel tudtunk gyakorolni. A Kanizsa még az év végén idegenben, Kecskeméten nyert a Magyar Kupában (79–69), éppen ezért nem szabad őket félvállról venni. Fontos, hogy a jövő hétre formába lendüljünk, a nemzetközi kupában minél nagyobb előnyt kellene szerezni a Kassa ellen a visszavágóra.

Az NB I A csoportban ez lesz az első kör utolsó fordulója. A rangadót vasárnap Pécsett rendezik, a bajnoki címvédő MiZo a Sopront látja majd vendégül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában