Helyi sport

2007.01.25. 15:19

Verba Lászlóra emlékeznek

Szombaton rendezi meg a Csakazért SE és a SZÖFCE a Verba László nemzetközi ülőröplabda-emléktornát.

A közelmúltban elhunyt egykori röplabdásra és az ülőröplabda- sport támogatójára, Verba Lászlóra emlékeznek nemzetközi tornával Szegeden, melyet a két és fél éve működő Csakazért SE és a SZÖFCE (Szegedi Felsővárosiak Civil Egyesülete) közösen rendez. A hatcsapatos tornán a házigazdákon kívül a szerb Banja Luka (Euroliga 2. helyezett), a horvát Osijek, a magyar válogatott, a szombathelyi Sprint SC és a váci Mozdulj SE vesz részt. A küzdelmek két pályán és két csoportban (A: Banja Luka, Vác, Szombathely; B: magyar válogatott, Osijek, Csakazért SE) zajlanak majd 10 órától a Topolya sori sportcsarnokban. Az esemény fővédnöke Szentgyörgyi Pál Szeged sportért is felelős alpolgármestere, védnökei pedig Verbáné Csonka Zsuzsanna (Verba László özvegye) és Nagy Sándor alpolgármester.

Mint azt a szervezők, Csíkos Gábor és Petró János a sajtótájékoztatón elmondták: a rendezvénnyel szeretnék segíteni a válogatott (a nemzeti együttesnél lehet, hogy számításba veszik az egyik szegedi játékost, Péterfy Tibort) felkészülését az idei Európa-bajnoki döntőre, mely egyben paralimpiai kvalifikációs torna. És csak a győztes válogatott utazhat az ötkarikás játékokra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában