Helyi sport

2007.03.23. 15:19

Rohamok várják a Szeviépet

Vasárnap 18 órakor bajnoki rangadót játszik a Szeviép-Szeged NB I A csoportos női kosárlabdacsapata a Sopron ellen. Évekkel ezelőtt ez sima meccsnek tűnt, hiszen az MKB-Euroleasing jóval nagyobb játékerőt képviselt. Most sem gyengült az Euroligában edződött gárda, hiszen remek játékosállománnyal rendelkezik, de a Szeviép az idei szezon meglepetéscsapata.

Süli Róbert

Bajban van a Sopron. Jó ez a Szeviép-Szeged NB I A csoportos női kosárlabdacsapatának? – tehetik fel többen a kérdést a vasárnap 18 órakor kezdődő rangadó előtt. Furcsa dolog ez, hiszen évekkel ezelőtt igazán csak keveseket érdekelt, hogy mi újság Szeged egyetlen női első osztályú – labdajáték – gárdájával. Most téma lett a Szeged. Sokak körében. Mi sem bizonyítja jobban ezt, mint hogy a csütörtök esti tréning közben a Pick Szeged kézilabdásai is a csapat sikereiről beszélgettek. Szente Gábor kapus Vadkertinek, Sutkának, Bendónak és Bertának éppen azt vezette le, hogy miként lehet az alapszakasz győztese esetleg a Szeviép, a Sopron vagy a Pécs.

Téma a Peresztegi-tanítványok szereplése. A fél ország különös figyelemmel várja a csúcsrangadót. Főként úgy, hogy a Sopron bajban van. Meglepő vereséget szenvedett szerdán a BSE ellen. A gondokat tetézi, hogy Károlyi csak maszkban tud játszani, mert eltört az orra, Hontinak a közelmúltban agyrázkódása volt, és Gorbunova sincs tökéletes állapotban: fáj a lába. Ez nem túl jó előjel, de éppen ez teheti masszívvá, összetartóvá az MKB-t.

Győzni megy a Bodrogi Bau

Két hét szünet után a hét végén folytatódik az NB I A csoportos férfi kosárlabda-bajnokság. A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli ma 18 órától Sopronban játszik.
– Sérült játékosunk, Eric Freeman mellett, mögött a liga másik legjobb lepattanózója, Krsztanovics is a kisalföldiek kosarasa. A soproniak erőssége a fegyelmezettség és a precízség, ezt kellene valahogy megbontani, kapkodóvá tenni őket. És ez csak úgy lehet, ha kihasználjuk a gyenge pontjaikat, valamint az első negyedben felidegesítjük őket. Például azzal, ha folyamatosan vezetünk. Győzni megyünk, szerencsére a csapat nagy része már tegnap elutazott, és Győrben aludt, azaz frissebbek leszünk, mintha csak ma keltünk volna útra. A két hét szünet jót tett, a sérültjeink többé kevésbé felépültek – mondta Czuprák László, a Bodrogi Bau edzője.
Freemanre visszatérve: az amerikai légióst áprilisban műtik, és még rögzített karral is rendszeres látogatója az edzéseknek. Igaz, dolgozni egyelőre nem tud.

A Szeviép is összetartó. Éppen ebben rejlik eddigi jó szereplésének a titka. Küzdenek, hajtanak a szegediek. Így volt ez csütörtök este is a tréningen. Az egymás közötti játékban nem kímélték egymást a játékosok. Érdekes volt ellenfélként látni Tomovát és Kajdacsit. Nos, ők sem cirógatták egymást. Többször is kőkeményen ütköztek a palánk környékén. [namelink name="Fürész Emőke"] sem mindig dicsért: – Legalább fussál vissza védekezni! – szólt egy hiba után az egyik társnak. Persze ő nem megsértődött, hanem csak annyit mondott: – Bocs! – és futott teljes lendülettel, most már támadni.

Donkó Orsolya másodedző a pálya szélén figyelte a csapatot. A kis szünetekben tanácsot osztott, magyarázta, hogy mit kellene jobban végrehajtani egyes játékosoknak.
– Nem mi vagyunk az esélyesek – kezdte a beszélgetést az egykori válogatott irányító –, éppen ezért nem nyomja a vállunkat semmilyen tét. A soproni gyűrű nagyon kemény, éppen ezért csak precíz játékkal lehet esélyünk. A nyári Krasznai-kupán remekül dobtunk, ezért sikerült nyernünk.

Közben Peresztegi edző rendesen forgatta a csapatokat. Különböző ötösöket játszatott együtt. Próbálta minél jobban összekovácsolni az együttest: – Fontos lesz az első negyed – kapcsolódott a beszélgetésbe már a tréning végén a vezetőedző. – A Sopron biztos, hogy nekünk esik majd, így a meccs elején nagyon oda kell figyelnünk. Jó lenne minél szorosabb eredményt elérni az első tíz percben. A szokásos módon készültünk, videón kielemeztük a hazaiak játékát. Ma még támadási, míg holnap védekezési variációkat gyakorolunk, és próbálunk minél jobban felkészülni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában