Helyi sport

2007.03.09. 15:19

Sikerült elhappolni a Veszprém elől Valentin Ghioneat

A román Valentin Ghionea leigazolásával megváltozni látszik az eddigi folyamat: a két kérő, a Pick Szeged és az MKB Veszprém közül az előbbi lett a befutó. Míg régen mindig az utóbbi volt a győztes.

Süli József

Amikor megtudták a Tisza-parti drukkerek, hogy Berta után, akinek játékára nem tart igényt a Pick Szeged, Bakos személyében egy újabb bal kezes játékos távozik a csapattól, kezdtek kétségbe esni. Azonban a Pick Szeged vezérkara nem tartotta sokáig kétségek között a szurkolóit, hiszen jött a hír: sikerült elhappolniuk a Dinamo Bucuresti jobbszélsőjét, Valentin Ghioneat az MKB Veszprém és több spanyol klub, többek között a Leon orra elől. A román első osztályban az elmúlt három esztendőben Ghionea volt rendszeresen a gólkirály, s címének megőrzése felé most is nagyon jó úton halad, hiszen az eddigi 19 fordulóban 171-szer rezegtette meg az ellenfél hálóját. A hírek szerint a 195 centis sportoló szívesen játszik átlövőként is.

Ma: rangadó

Ma nem csupán a 17 órai Pick Szeged–PLER felnőtt mérkőzés számít rangadónak, hanem előtte a 15 órakor kezdődő ifjúságiak összecsapása szintén nem mindennapi izgalmat ígér, hiszen a bajnokságot vezető Tisza Volán SC a többszörös bajnok fővárosiakat fogadja, a két csapatot mindössze két pont választja el egymástól. Ami a felnőttek összecsapását illeti: [namelink name="Vladan Matics"] edző csak Puljezevicsre és Bakosra nem számíthat.

A Pick Szeged semmit nem bízott a véletlenre. Egyrészt a klub főszponzor-képviselője, a csapatért anyagi áldozatot is vállaló Pistrui László bevetette romániai kapcsolatát. Mint kiderült, ez nagyon jól működik, hiszen eddig, ha a Veszprém is kiszemelt a Pick mellett valakit, akkor egészen biztosan a többszörös bajnoké lett a játékos. Tanulva az eddigi kudarcokból, Lele Ambrus ügyvezető elnök repülőre ült, s megnézte élőben a Dinamo–Steaua rangadón a szélső játékát. S ha már a Leon is szerette volna megszerezni, akkor nem lehet rossz játékos. Ezt tegnap Birtalan István, a román vb-első válogatott egyik sztárja, világválogatott, a Steaua jelenlegi szakosztályvezetője is megerősítette:
– Számomra meglepő, hogy ilyen gyorsan megegyezett a Pick Szeged. Nagyon jól járnak az ambiciózus, igyekvő és nagyon tehetséges játékossal. Nagybányáról került a Dinamóba, kitűnő fizikai és lelki képességekkel rendelkezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában