Helyi sport

2007.05.17. 16:19

A Picknél ismerik a Pécs esetét

A szegedi sportbarátok körében még tegnap is a legtöbbet emlegetett téma a Pick Szeged kézilabdacsapatának Veszprém felett aratott szerdai csodálatos győzelme volt. Vladan Matics edző azonban nyomatékosan kijelentette: „Ez egy állomás volt, nincs még ok az ünneplésre!"

Süli József

– Ennyit ér ez a Veszprém Lazarov nélkül – kiáltotta hozzám a mérkőzés végén egy szegedi drukker. De azt is hozzátette: neki egy csöppet sem hiányzott a nyártól Zágrábba igazoló átlövő, s nem is akarja a Pick győzelmének értékét kisebbíteni. Lazarov pedig ott volt, még be is melegített, de igazán szánalmas volt az a kínlódás, amire rákényszerítették a veszprémi vezetők.

– Én nem foglalkozom az ellenfél játékosaival, de ismerve Zovko kollégám gondolkodását, annak ellenére erőlteti majd Kiril Lazarov pályára lépését, hogy szemlátomást nincs még rendben, s három nap múlva sem lesz százszázalékos állapotban – hárította el a kérdésemet [namelink name="Vladan Matics"] edző, aki szinte minden egyes mérkőzésen bizonyítja, mennyire felkészült edző. Olyan szerkezeti megoldásokat alkalmaz, amilyeneket elődei közül eddig még senki.

A tréner marad jövőre is

A Dunaferr elleni taktika eredményessége, az MKB Veszprém felett aratott két győzelem után szóba került [namelink name="Vladan Matics"] edző jövője is. Ugyanis egy időben arról volt szó, hogy mivel nincs tapasztalata, a Pick Szeged vezetése új vezetőedzőt igazol. Még a korábban kétkedők is úgy vélekednek, hogy [namelink name="Vladan Matics"] rutinjával, nagy szakmai és emberismeretével a legrátermettebb edző most Szegeden. Pistrui László elnökségi tag elárulta, a szerdai összecsapás után leült a trénerrel, s kipuhatolta, szívesen maradna-e a következő bajnoki évben a csapat szakvezetője. Pozitív választ kapott a trénertől.
– Egyelőre csak szóban állapodtunk meg. A részletekről semmit nem tudok mondani, csak annyi biztos, hogy én kezdem meg az új bajnokságra a csapat felkészítését – közölte [namelink name="Vladan Matics"].
Matics a bajnokság befejezéséig kapott megbízást. A néhány hónappal ezelőtt még játékosként szereplő szakember évek óta azt dédelgeti, ha egyszer abbahagyja a játékot, edző szeretne lenni. Erre készült már Kovács Péter, majd Zoran Kurtes segítőjeként is.

Ahhoz, hogy a címvédő játékát elemezni tudjuk, vissza kell nyúlni a döntő első összecsapásához. A mérkőzés előtt már olyan véleményeket fogalmaztak meg a Veszprém sztárjátékosai, amelyek egyrészt becsmérlőek voltak a Szeged játékára nézve, másrészt pedig túlzott magabiztosságot tükröztek. Ezek után pedig nem csoda, a több ezer szegedi drukker füle hallatára Zdravko Zovko edző lekiabálta az őt állandóan szavakkal bántó Hajnal Csaba ügyvezető elnököt. Ami pedig Gál viselkedését illeti, mindenkinek az ítélőképességére bízzuk a véleménynyilvánítást.

– Semmi durva dolgot nem követtem el válogatott társam, Gál ellen. Mindössze annyi történt, hogy megfogtam a mezét, Gyula pedig hozzájárult ahhoz, hogy úgy tűnjön, le akarom róla cibálni. Viccel élve egyébként nem szeretem a férfiakat – jelentette ki Herbert Gábor, természetesen mosolyogva.

A szakemberek egyértelműen vallják, a két szegedi győzelem alapja a nagyon fegyelmezett védekezés volt. Különösen a szegedi összecsapáson lehetett látni azt a kollektív és figyelmes védőmunkát, amellyel sikerült megakadályozni azt, hogy a vendégek nehéztüzérei háborítatlanul lőhessenek Puljezevics kapujára.

– Az egyik oldalon Bendó és Herbert, míg a másikon Ilyés és Andjelkovics nyújtott nagyszerű védőteljesítményt, és természetesen Puljezevics volt a védelmünk legbiztosabb pontja – dicsérte [namelink name="Vladan Matics"] a játékosait. Majd pedig elmondta, hogy támadásban Krivokapics volt a legbiztosabb pont Andjelkovics nagyon okosan osztogatta a labdát; Mezei beállóban kiválóan mozgott, zárt, és helyzetbe hozta magát, valamint társait.

Gazdára talált jegyek

A vasárnapi Veszprém-Pick Szeged aranyéremről döntő mérkőzésra Szegedről szurkolói buszt indít Érdi Zsolt. A házigazdáktól kapott 110 jegy pillanatok alatt gazdára talált Szegeden. De aki lemaradt a helyszíni szurkolásról az azzal vígasztalódhat, hogy a Széchenyi téren óriáskivetítőn drukkolhat a Pick Szeged kézilabdásainak a győzelem, s ezzel együtt az aranyérem kiharcolásáért.

A Pick szakmai irányítója tisztában van azzal, hogy ezzel még nem szerezték meg a bajnoki címet. Ott lebeghet a szeme előtt a MiZo Pécs női kosárlabdacsapatának esete, hiszen a mecsekaljiak már kettő–nullra vezettek a döntőben a Sopron ellen, mégis 3:2-vel a hűség városának együttese nyerte az aranycsatát.

– Ismerem a pécsiek esetét – nyugtatott meg a tréner. – Éppen ezért az a véleményem, hogy a vasárnapi összecsapást még gondolatban sem szabad feladni. Azt szajkózom a játékosoknak is, ünnepelni ráérünk majd, ha megszerezzük a harmadik győzelmet is, ha ez sikerül vasárnap, akkor tegyük meg. Felkészülten megyünk a harmadik találkozóra, folytatjuk a háborút az aranyéremért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában