Helyi sport

2007.05.04. 16:19

HFC: megcélozva az arany

Öt fordulóval a labdarúgó NB III Alföld csoportjának zárása előtt a tavasszal káprázatosan szereplő HFC a második helyről várja a folytatást. Rostás Károly edző szerint még az aranyérem megszerzése sem lehetetlen.

Szélpál László

Az elmúlt év novemberében nagyon el voltak keseredve a vásárhelyiek. A HFC ugyanis a pályán a negyedik helyen zárta az őszi idényt, de mert az Újszász óvott, a fegyelmi bizottság pedig igazat adott neki, a vásárhelyiek elbuktak három pontot, és a hetedik helyre estek vissza. Ha akkor valaki azt mondja, hogy Dálnakiék öt fordulóval a befejezés előtt mindössze ötpontos hátrányban lesznek az éllovas Cegléd mögött a második helyen, az illetőt valószínűleg körberöhögik. Pedig igaza lett volna!

– Senki ne vádoljon nagyképűséggel, de én tudtam, hogy a csapatnak az élmezőnyben a helye – húzta ki magát Rostás Károly edző. – Az érdem elsődlegesen természetesen a fiúké, de talán én is tettem hozzá valamit. Például a védelemből egy sorral előrébb hoztam Kellert, aki a gárda meghatározó játékosává nőtte ki magát. De említhetném a szerencsét is, legalábbis abban a formában, hogy mostanában elkerülik az együttest a sérülések. Alig kell például nélkülöznünk Bernát Petit, aki immár 19 gólnál jár.

Fontos meccsek

A labdarúgó NB III Alföld csoportjának 22. fordulójában mindhárom megyei csapatunkra nehéz feladat vár. A szenzációsan szereplő, második helyen álló HFC a Monor gárdájához látogat, az Algyő a kiesés elől menekülő Túrkeve vendéglátását élvezheti, míg a Csongrádi Tiszapart SE otthon próbálja meg legyőzni a Gyulát. Mindhárom találkozó ma 17 órakor kezdődik.

A vásárhelyi labdarúgás régen szerepelt ennyire jól. Legutóbb talán tíz éve volt dobogós helyen, igaz, akkoriban még jól fizetett labdarúgókkal rendelkezett.
– A srácok nagyon fogadkoznak: bajnokok akarnak lenni! Én valamivel óvatosabban fogalmaznék, ha benne maradunk az első háromban, akkor senki sem tehet nekünk szemrehányást. Öt meccsünk van még hátra, amennyiben valamennyit megnyerjük, szinte biztos a mi nyakunkba kerülnek az aranyérmek. Erre most 35 százaléknyi esélyt adok.
Az esetleges első hely azt jelentené, a HFC a következő évadban az NB II-ben indulhatna.

– De szép is lenne! Csakhogy az anyagi keretünket ismerve, erre nincs reális esély. A harmadosztályban a várostól kapott tízmillió forintból gazdálkodunk, de ehhez azt is tudni kell, ez az összeg nemcsak a miénk, javarészt a több mint 200 gyereket foglalkoztató utánpótlásunk is ebből gazdálkodik. A másodosztályra minimum 40 millió kellene... De ezzel egyelőre nem akarok foglalkozni, inkább élvezem a sikereket, most ugyanis roppant jó a HFC edzőjének lenni. Öt éve ülök a Vásárhely kispadján, azóta vártam erre...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában