Helyi sport

2007.05.25. 16:19

Pick-program: ünnep

A szerdán megszerzett bajnoki cím óta szinte egymás kezéből veszik ki a szegedi drukkerek a Pick kézilabdásait. Nem mindenki ünnepelhet azonban felhőtlenül, hiszen a klub válogatottjainak még Eb-selejtezős kötelezettsége van.

Süli József

Érthetően óriási az öröm Szegeden a Pick bajnoki címe kapcsán, s ami a legnagyszerűbb, hogy nem csupán a kézilabdás berkekben. A tizenegy év után ismét a bajnoki dobogó legmagasabb fokára állt kézilabdások pedig alig tudnak eleget tenni a rengeteg meghívásnak. Tegnap este például az RTL Klub Heti Hetes műsorának felvételére hívták meg a csapatot. Egészen biztosan lesz olyan invitálás is, amit nagy szomorúsággal vissza kell utasítaniuk. [namelink name="Vladan Matics"] edző is nagyon nehezen talál olyan időpontot, amikor foglalkozást tud tartani.

– Egyet bizton állíthatok: szombaton 11 órakor valamennyi játékosnak az újszegedi sportcsarnokban kell lennie. Amikor pedig befejezzük a tréninget, akkor közösen a Stüszi Vadász étteremnek leszünk a vendégei. Bár én még hétfőn délután is be akartam iktatni egy edzést, ám abban az időpontban szeretnének velünk találkozni a bérletesek – jelentette ki a tréner.

A Pick Szegedből a magyar válogatottba behívott Puljezevics Nenad, Ilyés Ferenc, Herbert Gábor, [namelink name="Sutka Norbert"], valamint a szerb címeres mezt magára öltő Danijel Andjelkovics, továbbá a montenegrói nemzeti csapat egyik erőssége, Ratko Djurkovics keddtől már nem lesz Szegeden, hiszen valamennyien Európa-bajnoki selejtezőre készülnek.

A bajnokság közben már nyilvánosságra került, hogy néhány szegedi kézilabdásnak ez lesz az utolsó bajnoki éve. [namelink name="Mezei Richárd"] csapatkapitány még mindig nem döntötte el, hogy mit válasszon levezetésképpen. [namelink name="Bajusz Sándor"]ral hosszabbításról tárgyal, az újabb egyéves kontraktusról a klub elnöksége hamarosan dönt. Berta Róbert még mindig „kérőkkel" egyezkedik, s mint a szélső elárulta: május végéig eldől, kit választ. A hírek szerint Ilyés Ferenc játékosmenedzsere, Szörnyi Attila csak a litvánok elleni Eb-selejtező után akarja nyilvánosságra hozni, hogy a Pick kézilabdása hol kezdi meg a felkészülést az új bajnokságra.

Orcsik Sándor hétfőn 15 órára várja a Pick-bérleteseket az újszegedi sportcsarnokba, ahova kétórás találkozót szervez a játékosokkal és a csapat vezetőivel. Csak bérlettel lehet részt venni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában