Helyi sport

2010.10.29. 00:34

Szoros meccsen kapott ki a Szeviép Waverben

Bár szoros meccset játszott, végül nem tudta kiharcolni az idegenbeli bravúrt a Szeviép-Szeged, amely 71–64-es vereséget szenvedett a belga Waver ellen a női kosárlabda Európa-kupa 1. fordulójában.

Gyúrós István

Sint-Katelijne-Waver (belga)– Szeviép-Szeged 71–64 (23–27, 21–14, 12–9, 15–14)

Női kosárlabda Európa-kupa, 1. forduló. Waver.

Sint-Katelijne-Waver: VAN DESSEL 15/12, LEEMANS 12, Celus 10/3, DENNETT 17, Rombouts 8/6. Csere: Mastdagh 6/6, Hendrickx, Winkelmans 3/3, Mertens, Schyvens. Vezetőedző: Arvid Diels.

Szeviép-Szeged: NÉMETH 24/9, Laczi 5, Rasheed 8, Fejes 6, Keller 4. Csere: Laklóth 7/2,  Farkasinszki 7, Roglics 3, Lengyel. Vezetőedző: Bencze Tamás.

A Szeviép-Szeged honlapján a belga Waver elleni Ek-meccs előtt azt írták, remélik, az összecsapás után a hazaút legalább olyan édes lesz, mint a vendéglátók világhírű csokoládéja. Ehhez nem sok hiányzott, ám végül a hazaiak ízlelhették meg a sikert. De nézzük a meccset.

Kicsit elaludt az elején a Szeviép, és bár Keller Annamária kosara után még 2–2 volt az eredmény, egy jó sorozattal 10–2-re meglógtak a hazaiak. Talán kicsit túlzottan is megnyugodott a Waver, így Németh Bernadett két remek triplájával előbb felzárkózott, majd az első tíz perc vége előtt át is vette a vezetést a Szeged.

A második negyed elején Bencze Tamás kért számon erősen néhány vitatható ítéletet a játékvezetőkön, majd a túl szigorú sporik kiállították a vezetőedzőt, így jogosulatlanul hátrányba került a szegedi csapat. Dennették néhány gyors kosárral visszavették az előnyt, 33–29-nél pedig már néggyel vezettek, ekkor időt is kért a Szeviép. A félidőben hárompontos különbségnél lehetetlen volt megmondani, ki nyeri az összecsapást.

Sokkal okosabbak a harmadik negyedben sem lettünk: előbb hat pontot dobott a hazai gárda, majd 50–41 után egy kilences szériával egyenlített a Szeged, ezután pedig újabb hat waveri pont következett két tripla formájában, így a zárónegyed előtt is a hazaiak álltak jobban. Bár a Szeviép végig ott lógott a belgák nyakán, a vezetést egyszer sem sikerült átvennie, így amikor másfél perccel a vége előtt 67–64 után a hazaiak négy büntetőt is értékesítettek, elúszott a bravúros idegenbeli siker lehetősége: a belga válogatottakkal felálló Waver (amelyben az amerikai Dennett 17 pontja mellett 10 lepattanóval, azaz dupla duplával zárta a meccset) végül 71–64-re győzte le a Szeviép-Szegedet.

Bencze Tamás: – Ritkán mondok ilyet, de ezúttal hat ember ellen játszottunk, a holland játékvezető folyamatosan minket sújtott ítéleteivel. Ettől függetlenül végig partiban voltunk a hazaiakkal, akiknél jobb csapat vagyunk, ám ezúttal nem nyerhettünk. Ez az este nem a kosárlabdáról szólt.


Címkék#kosárlabda

Ezek is érdekelhetik