Helyi sport

2011.06.15. 20:18

Sürgősen pénzre van szüksége a HPQ-Szegednek

A férfi röplabda NB I-ben kilencedik helyen végzett HPQ-Szeged a hónap végéig marad edzésben. A foglalkozásokat továbbra is Mészáros Péter vezetőedző irányítja, de júliustól bizonytalan a folytatás.

Szélpál László

Nem úgy sikerült a HPQ-Szeged idénye, ahogy egy évvel korábban eltervezték a vezetők, az edzői stáb tagjai. Az extraliga 7. helyéről szerettek volna előrelépni, ehhez képest a gárda búcsúzni kényszerült a legjobbak közül, végül a 9. helyet kaparintotta meg az NB I-ben. Nem titok, a gárdát nem veti fel a pénz, másképp fogalmazva: anyagi problémákkal küszködik.

– Névadó szponzorunkat, a HPQ Kft.-t is érzékenyen érintette a gazdasági válság – folytatta [namelink name="Varga Tamás"]. – Kintlévőségei miatt a mögöttünk hagyott idényben kevesebb pénz tudott adni, de őszintén el kell ismerni, gyengébb szereplésünkkel mi sem könnyítettük meg a döntését. Szerencsére [namelink name="Péter István"] cégtulajdonos szívén viseli a csapat sorsát, már jelezte, a jövőben is kiáll az együttes mellett.

A tréner sorsa még bizonytalan. Fotó: Schmidt Andrea

A tréner sorsa még bizonytalan.
Fotó: Schmidt Andrea

A HPQ-Szeged másik bevételi forrása az önkormányzattól kapott ötmillió forint.

– Próbáltunk lobbizni annak érdekében, hogy ez az összeg nőjön, de nem jártunk eredménnyel – panaszkodott a csapat első embere. – A többi élvonalbeli klubhoz képest aránytalanul kevésnek gondoljuk a városházáról érkezett pénzt, abból, amit a többi első osztályú csapat kap, nem túlzás, mi bajnoki döntőt játszanánk.

A vezető nem rejtette véka alá véleményét: amennyiben a klub bevételi forrása nem képes növekedni, kizárható az előrelépés. Szeretne a HPQ egy-két játékost igazolni, de anyagiak hiányában erre nincs lehetősége.

– Sajnos most még azt sem tudom megmondani, mi lesz
a vezetőedzőnkkel, Mészáros Péterrel – sóhajtott nagyot Varga. – Leültünk beszélgetni, megmondtuk, hogy elégedettek vagyunk a szakmai munkájával, szeretnénk, ha maradna. Csakhogy az pénzbe kerül. Ha a hónap végéig nem vastagodik a pénztárcánk, bármennyire is szeretnénk, nem tudjuk majd itt tartani. Sürget az idő, ha valamikor, most aztán tényleg hatalmas szükségünk lenne újabb támogatók felbukkanására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában