Helyi sport

2011.07.20. 22:30

Pénz után rohangál a HPQ-Szeged vezetősége

Július 26-a a férfi röplabda NB I nevezési határideje. A HPQ-Szeged vezetősége minden követ megmozgat, hogy pénzhez jusson. Ellenkező esetben veszélybe kerül a sportág jövője a csongrádi megyeszékhelyen.

Szélpál László

Hiába próbált a névadó főszponzor mellé másokat is állítani a HPQ-Szeged férfi röplabdacsapatának vezetősége, ez idáig nem járt sikerrel. A város önkormányzatát sem hatotta meg a segélykérés, az ötmillió forintos támogatásnál többre a jövőben sem számíthat a patinás, egykoron bajnoki aranyérmeket, kupaelsőségeket szerzett egyesület.

A pénz pedig nagy úr, anélkül nincs se csapat, se edző. [namelink name="Varga Tamás"] klubelnök elmondta, a legégetőbb feladatuk, hogy előteremtsék azt az összeget, amellyel július 26-án nevezhetnek az NB I-re.

– Sajnos nem látom rózsásnak a helyzetünket, ha tudjuk is vállalni az élvonalbeli szereplést, annyira kurta költségvetéssel kell majd dolgoznunk, hogy minden forintunk elköltését háromszor át kell gondolnunk. [namelink name="Mészáros Péter"] vezetőedzőnk munkájával nagyon elégedettek voltunk, nemcsak kiváló szakembert ismertünk meg a személyében, hanem jó embert is. A felnőttcsapat mellett az utánpótlásban szintén rengeteget dolgozott, szeretnénk megtartani, de ez sajnos nem rajtunk, hanem az anyagiakon múlik.

Mészáros edző (17) a következő idényben is szívesen dolgozna a HPQ-Szegednél.   Fotó: Schmidt Andrea

Mészáros edző (17) a következő idényben is szívesen dolgozna a HPQ-Szegednél.
Fotó: Schmidt Andrea

A tréner június utolsó napjáig edzést vezényelt Szegeden, azóta lakóhelyén, Kaposváron családja körében pihen.

– Tisztában vagyok a klub anyagi problémájával, de azon sajnos én nem tudok segíteni... – jelentette ki a szakember. – Szívesen maradnék a HPQ-Szegednél, a szerzett 9. hely ellenére is jól éreztem magam a csapatnál, a városban. Én sajnálom a legjobban, hogy hiába dolgoztunk a korábbiaknál többet, nem sikerült kihoznunk a csapatból a maximumot. Ennek több összetevője is volt, ha az egy évvel ezelőtt kihirdetett kerettel tudtunk volna végig szerepelni, akkor biztos, hogy az 5–8. hely egyikén zárunk. Rengeteg sérülés hátráltatta a munkánkat, meghatározó emberek távoztak vagy álltak le, ezért lettünk csak kilencedikek.

Arra a kérdésre, ha nem lesz elég pénz a HPQ-nál, hol folytatja karrierjét, a következőt válaszolta a tréner:

– Puhatolóztam a Kaposvárnál, de ott Kántor Sándort a Fenerbachétől visszajött [namelink name="Demeter György"] váltja az edzői poszton, akinek a munkáját [namelink name="Zarka Péter"] segíti majd. De tudni kell, a somogyiak is bajban vannak, Kaposváron minden kiemelt klub támogatását a felére vette az önkormányzat. Szóba kerültem még a sümegieknél, azt mondták, az elkövetkező napokban értesítenek majd a döntésükről. Legszívesebben a HPQ-nál maradnék, csak hát mint tudjuk, a pénz bizony hatalmas úr...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában