Helyi sport

2011.08.10. 21:14

Egyik bajnokságban sem indul a HPQ-Szeged férfi csapata

Hiába futkostak pénz után a HPQ-Szeged férfi röplabdacsapatának vezetői, erőfeszítéseiket nem koronázta siker. Ez pedig azt jelenti, hogy az NB I legutóbbi kilencedik helyezettje nem vesz részt a 2011-2012-es bajnokságban.

Szélpál László

Tegnap pont került egy hosszú vajúdás végére. Bekövetkezett az, amit már több héttel ezelőtt lehetett gyanítani: a HPQ-Szeged NB I-es röplabdacsapata nem vesz részt a következő bajnokságban.

– Elképesztően szomorú és csalódott vagyok... – magyarázta [namelink name="Varga Tamás"] klubelnök, aki 2005 óta tölti be a tisztséget. – A névadó szponzorunk nem tud az eddigieknél mélyebben a zsebébe nyúlni, a városi támogatás is kevesebb lenne, mint az előző idényben, új szponzorokra pedig képtelenek voltunk szert tenni. Hiába telefonálgattunk, írogattunk leveleket, egy eset kivételével még válaszra sem méltattak bennünket.

A 2011-2012-es bajnokság nevezési határideje július 26-a volt. A HPQ-Szeged nem fizette be az ilyenkor szokásos nevezési díjat, de a Magyar Röplabda Szövetség haladékot adott a klubnak. A határidő tegnap járt le.

Egy ideig nem látunk férfi röplabdamérkőzést Szegeden.  Fotó: Karnok Csaba

Egy ideig nem látunk férfi röplabdamérkőzést Szegeden.
Fotó: Karnok Csaba

– Osztottunk, szoroztunk, többször is nekifutottunk a számoszlopoknak, mindhiába, minden esetben az az eredmény jött ki, hogy még a legminimálisabb összeggel kalkulált költségvetésünknek is csupán az 50 százalékát tudjuk garantálni... Így pedig nem szabad nekivágni. Borzasztóan sajnálom a nézőket, a játékosokat, de alternatíva nélkül mást nem léphettünk. Felelősségteljesen kellett dönteni, helyettesemmel, Dávid Tibivel egyetemben muszáj volt az eszünkre, nem pedig a szívünkre hallgatnunk.

Mindez azt is jelenti, hogy bár a játékosokat élő szerződés köti a klubhoz, aki el tudja magát adni, aki iránt van kereslet, az veheti a kalapját. Az egyik legnagyobb tehetség, [namelink name="Csányi Dániel"] már lépett, a Kecskemét csapatában folytatja ígéretesen indult karrierjét. Várhatóan több követője is lesz, a többiek pedig valószínűleg befejezik pályafutásukat.

Maga a klub nem szűnt meg, a felnőtt csapat működése viszont szünetel. Hogy meddig? A kérdés egyelőre megválaszolatlan. Az viszont halvány reménysugarat jelent az alagút végén, hogy az utánpótlásnak (a fiú és a lány vonalon egyaránt) nem engedi el a kezét a HPQ-Szeged.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában