Helyi sport

2013.02.04. 11:06

Terembaseball a Hódtói Sportcsarnokban

Hódmezővásárhely - Inning, bázis, shortstop, hazafutás. Sportszakkifejezések, amelyek talán első hallásra furcsán hangzanak, még a Hódtói Sportcsarnokban is. De nem szombaton, amikor is hat csapatos nemzetközi utánpótlás baseball teremtornát tartottak a vásárhelyi létesítményben.

Frankó Máté

A baseball egy alig néhány évtizede játszott sport hazánkban. Magyarországi gyökerei a rendszerváltás időszakára nyúlnak vissza. A sportág hódmezővásárhelyi története ennél is rövidebb. A város első csapata, a Hódmezővásárhely Beavers Baseball és Softball Club 2010-ben alakult, amely immáron két éve rendszeres résztvevője a hazai bajnokságoknak, mind az utánpótlás, mind a felnőtt korosztályban. Bár a baseballban nincs téli bajnokság, a Hódok így, február elején is okot találtak arra, hogy ütőt ragadjanak. Február 2-án, szombaton nemzetközi utánpótlás baseball teremtornát rendeztek a Hódtói Sportcsarnokban. Elsőre úgy tűnhet, a terembaseball fából vaskarika, ám valójában korántsem az. A baseball, tornatermi változata egy pörgős és izgalmas sportág, tele látványos megmozdulásokkal. Bár a meccsek teljes élvezetéhez elengedhetetlen az alapjáték szabályainak ismerete, de végül is annak hiányában is kellően szórakoztató lehet.

Terembaseball a Hódtói Sportcsarnokban. Fotó: Frankó Máté (galéria)


A szombati vásárhelyi utánpótlás tornán hat csapat vett részt. A klubokat két csoportba osztották. Az első kalapba került az érdi Pirates, az újbudai Rangers, valamint a tornát nemzetközivé tevő Subotica Alligators csapata. A B csoportba sorsolták a házigazda Beavers-t, illetve a jászberényi Bandits, valamint az érdi Giants csapatát.
Bár már a délelőtti csoportmeccsek alatt körvonalazódtak az erőviszonyok a valódi izgalmak mégis a délutáni mini play-offra maradtak.

A hódmezővásárhelyi csapat végig jól szerepelt, a legjobb négy között azonban, szoros meccsen ugyan de, kikapott az Érd Pirates csapatától, így nem jutott döntőbe. A folytatásban a harmadik helyért kellett megküzdeniük. A bronzmérkőzésen a másik érdi együttessel találkoztak, ahol is a Beavers fiatal játékosai sikerrel vették az akadályt, legyőzték a Pest megyei Óriásokat, így sikerült megszerezniük a harmadik helyet.
A döntőben a vásárhelyieket kiejtő Pirates a szerbiai Alligatorsszal csapott össze. A szabadkai csapat erősen kezdett. Rögtön az első inning elején három hazafutást ütöttek, és bár az érdi alakulat tartotta magát, végül az Alligators szerezte meg a tornagyőzelmet.

Címkék#baseball

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában