Helyi sport

2014.02.06. 19:48

Balkezes hozhat szerencsét

A női vízilabda OB I alapszakasza a nyolcadik fordulóval folytatódik. A Szegedi Vízmű Taylor & Nash Szegedi Egyetem szombaton 17.30-tól a Dunaújvárost fogadja, míg a Hungerit-Szentes szintén szombaton 11.30-tól Budapesten az Angyalföld vendége lesz. <br>

Papós Tamás, Imre Péter

A Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem női vízilabdacsapata a hatodik helyen várja az OB I tavaszi idényét, amelyet új és nagyon várt igazolásának volt csapata, a Dunaújváros ellen kezd.

– A legjobb négy közé jutás egy remek tavaszi szezonnal még összejöhet, de erre akkor lenne igazán nagy esély, ha két posztra érkezne játékos, egy balkezes és egy center.

Ezt még az őszi szezon végén mondta [namelink name="Lakó Gábor"], az OB I-ben hatodik helyen álló Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem vezetőedzője, és télen az egyik kívánsága teljesült.

A szegedi Miklós (balról, 4-es) a Dunaújváros ellen játszik. Fotó: Frank Yvette

A szegedi Miklós (balról, 4-es) a Dunaújváros ellen játszik. Fotó: Frank Yvette
– Ugyan az edzéseken nem lesz velünk, csak a mérkőzéseinken vállalta a szereplést, de a lényeg, hogy [namelink name="Kovács Dorisz"] személyében van egy balkezes játékosunk. Fiatal tehetségről van szó, aki Dunaújvárosban szerepelt, egy éve abbahagyta a vízilabdát, de nem tudott elszakadni a sportágtól. Kaposváron a fiú utánpótlásnál edzősködik, most pedig ismét lehetőséget kap – mutatta be a mester az új kerettagot, aki szombaton 17.30-tól a SZUE-ban pont volt csapata ellen térhet vissza.

A Hungerit-Szentesi VK OB I-es női vízilabdacsapata a felkészülést a tavaszi szezonra január 6-án kezdte.


A szentesi Gundl az Angyalföld ellen játszik. Fotó: Karnok Csaba

A szentesi Gundl az Angyalföld ellen játszik. Fotó: Karnok Csaba


– Karácsonyról és szilveszterről egy deka súlyfelesleg nélkül jöttek vissza a lányok, aminek örültem, mert azt mutatta: profi szemléletűek, a pihenés alatt is gondoltak a sportra, a bajnokságra; viszont a különböző figurákat, taktikai variációkat átismételtük – mondta [namelink name="Tóth László"] edző, aki azzal folytatta: alapozó időszakon vannak túl, de a kemény munka nem jelenthet gondot a tavaszi első bajnokin, a sereghajtó, eddig csak vereséget halmozó Angyalföld ellen. A Hungerit mellett szól az is, hogy az alapszakaszban – a már többször említett őszi uszodagondok miatt – csak az angyalföldiek ellen meccselnek idegenben Győriék, a többi találkozót otthon, a Széchenyi ligeti uszodában játsszák.

– Áprilisra, a rájátszásra kell igazán jó formában lennünk, bár ahhoz, hogy azt kedvező pozícióból kezdhessük, és a dobogó minél előkelőbb fokán végezzünk, meg kellene őriznünk az alapszakasz végéig legalább a mostani, második helyezésünket – latolgatta az esélyeket Tóth László.  

Ezek is érdekelhetik