Helyi sport

2015.01.02. 16:47

ICE-TEAM SE: kijuthatnak a vb-re

A szegedi ICE-TEAM SE jégtáncosai, Jakucs Hanna és Illés Dániel másfél éve versenyez együtt, de már egy országos bajnoki ezüstéremmel is bizonyították, hogy van esélyük kvalifikálni magukat a magyar rendezésű junior-világbajnokságra.

Papós Tamás

A jégtánc szegedi és országos viszonylatban is volt már sokkal jobb helyzetben, de a Budapest Sportcsarnok leégése után hazánkban háttérbe szorult a sportág. Volt idő például, amikor 14 duó is képviselte Szegedet a versenyeken. Most egyetlen ilyen párosa van a városnak, de ők igazi reménységek. Az ICE-TEAM SE sportolói, a 14 esztendős Jakucs Hanna és a 18 éves Illés Dániel másfél éve közös munkába kezdett, aminek már most komoly eredményei vannak. Egy andorrai nemzetközi versenyen bronzérmet nyertek, majd az országos korosztályos bajnokságon második helyet értek el. Mivel a győztes páros a következő szezonban már szeniorkorú lesz, egyértelműnek tűnik, hogy a szegedi páros képviselheti majd hazánkat a magyar rendezésű junior-világbajnokságon.

– Ehhez meg kell szerezni a kvalifikációt, de erre minden esélyünk megvan, idén ezért dolgozunk. Ezekhez az eredményekhez félig Budapestre kellett költöznünk, hiszen a trénerünk és az edzési lehetőségek is a fővárosban vannak, de természetesen Szegeden is vannak rendszeres edzéseink a téli időszakban – árulta el az egyesület elnöke, [namelink name="Jakucs László"].

Egyre jobb Jakucs Hanna és Illés Dániel párosa. Fotó: eventphotography.eu

Egyre jobb Jakucs Hanna és Illés Dániel párosa. Fotó: eventphotography.eu
Lánya, Hanna számára remek lehetőség volt, amikor [namelink name="Illés Dániel"] jégtáncos párt keresett magának, hiszen a kellő tapasztalata is megvolt már, ráadásul korábban már két junior bajnoki címet is szerzett. A páros nagyon komolyan veszi a versenyzést, tavaly Dortmundban is szerepeltek, nyáron pedig Franciaországban és Olaszországban is edzőtáboroztak két hónapig, a munka pedig kezd beérni.

– Az eddigi eredményeinkkel jeleztük, hogy a sportág működik, és mi szeretnénk feltámasztani arra a szintre, amelyen régen tündökölt. Szeretnénk, ha több ilyen elhivatott párosunk is lenne, de természetesen mindenkit szeretettel várunk, akár csak azért is jelentkezhet valaki, ha szeretne megtanulni szépen korcsolyázni. Ahhoz, hogy több párosunk legyen, elengedhetetlen lenne a fiúk jelentkezése is, az ő jelentkezésüket tehát különösen várjuk – emelte ki Jakucs László, akinél a [email protected] e-mail címen lehet jelezni, ha valakit érdekel a sportág.

Címkék#jégtánc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában