Helyi sport

2015.09.15. 20:27

Tornádó Team: Gardi újra Európa csúcsán

A kontinensviadallal egyenértékű Európa Kupán megvédte bajnoki címét Gardi Dominika, a Tornádó Team görkorcsolyázója. Klubtársai, Kopilovic Eleonóra és Iványi Tamás is remek eredményeket értek el.

Munkatársunktól

20 ország több mint 50 egyesületének 600 versenyzője indult a belgiumi Oostendében az idei görkorcsolya Európa Kupa nyolcadik, utolsó állomásán. A kontinensviadallal egyenértékű sorozat végén [namelink name="Gardi Dominika"], [namelink name="Kopilovic Eleonóra"], [namelink name="Iványi Tamás"], [namelink name="Sajgó Anna"] is érdekelt volt a Tornádó Teamtől. A szegedi klub sportolói remekeltek és kiváló helyezéseket értek el összesítésben. A balszerencsés Eb-szereplés után ez alkalommal szerencsére elkerülték őket a bukások is.


Gardi Dominika ismét bizonyította, hogy kiemelkedő alakja a görkorcsolyavilágnak. A döntő minden távján magabiztosan utasította maga mögé riválisait, így mind a rövid-, mind a hosszútávon megvédte tavalyi abszolút bajnoki címét.


Iványi Tamás idén villant meg igazán, és biztató formát mutatva a rövidtávú összetett versenyben 9., hosszútávon pedig a 6. helyen zárta az idei versenysorozatot.


Kopilovic Eleonóra nevét az európai mezőny megismerte az előző két szezon remeklései miatt. Stabil, kiegyensúlyozott versenyzésével korosztályának meghatározó görkorisa lett, ezt bizonyítva szoros versenyben a rövidtávú abszolút értékelésben a 4. helyen végzett, míg hosszútávon a 6. hely lett az övé.


A csapattal tartott a Tornádó Team ifjú tehetsége, Sajgó Anna is, aki a junior C kategória népes mezőnyében az összetett hatodik helyen zárta a versenyt. A sportolókat [namelink name="Kéri Ferenc"] és [namelink name="Garzó Erika"] készítette fel.


A szezonzáró csúcsverseny a tajvani világbajnokság lesz novemberben. Három szegedi versenyzőnek is esélye lehet az indulásra. Ennek egyik legnehezebb pontja az anyagi feltételek előteremtése lesz, ennek sikerében bízva rövid pihenő után el is kezdik a felkészülést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában