Helyi sport

2015.11.06. 18:21

Minden NB-s csapatunk idegenben

A labdarúgó NB II-ben szereplő Szeged 2011-Grosics Akadémia, valamint az NB III Közép csoportjában játszó SZEOL SC és HFC is idegenben lép pályára a hétvégén.

Papós Tamás

Csongrád megyében ezen a hétvégén nem lehet a helyszínen szurkolni NB-s futballcsapatoknak, ugyanis mindhárom idegenben szerepel.


Az NB II-es Szeged 2011-Grosics Akadémia számára a forduló  előrelépési lehetőség, de nem csak azért, mert ma 13.30-kor a 13. helyezett Sopron vendége lesz, formáját tekintve pedig esélyesnek tekinthető. Azért is lehet majd szurkolni, hogy az élmezőny tagjai az ötödik helyet elfoglaló szegediek számára kedvező eredményt érjenek el a rangadókon: ma a hatodik Kisvárda a negyedik ZTE-t, vasárnap pedig a harmadik Mezőkövesd a második Budaörsöt fogadja.


A korai időpont miatt nem lesz rossz hatással a Klausz- legénységre a hosszú utazás, ugyanis tegnap már Sopronban edzett a csapat.


Az NB III Közép csoportjának 15. fordulójában mindkét Csongrád megyei együttes vasárnap  lép pályára.

A SZEOL SC a múlt héten sima hazai győzelemmel tartotta meg második pozícióját, és papíron a Honvéd II. ellen (kezdés: 12 óra) sem lenne nehéz dolga, hiszen a vendéglátók két hónapja nem nyertek meccset, utolsó négy bajnokijukat elveszítették, a jelenleg 14. Békéscsabától és a 15. Bölcskétől is kikaptak. Igen ám, csakhogy négy NB I-es játékost szerepeltethet a Honvéd a második számú csapatában, az élvonal elhalasztott fordulója miatt pedig ezt vélhetően kihasználják, így a szegediek nem lehetnek elbizakodottak.


A tíz ponttal álló HFC a kétszer ennyit gyűjtő Dabas vendége lesz (kezdés: 13.30). A vásárhelyiek az elmúlt hét fordulóban egy pontot szereztek, most pedig a legbiztosabb középcsapattal találkoznak. A Dabas  sorra hozza a papírformát, csak az esélyesebbek ellen bukdácsol. A mögötte álló kilenc csapatból héttel találkozott már, négytől gólt sem kapott. A többitől összesen ötöt, ebből a Honvédtól hármat, de így is döntetlenre mentette a derbit.

Ezek is érdekelhetik