Helyi sport

2016.01.12. 19:34

Manhercz élvezte a játékot

Döntetlennel (8-8 a görögök ellen) kezdte szereplését a belgrádi Európa-bajnokságon a magyar férfi vízilabda-válogatott. A Szeged Diapolo játékosa, Manhercz Krisztián élete első felnőttmeccsét játszotta az Eb-n.

Süli Róbert

Kapitányi értékelés


– Sok mindent viszontláttam abból, amit szeretnék látni a csapattól. Harcosak voltunk, agresszívek voltunk, és ami a legfontosabb: egységesek voltunk. Emiatt nagyon elégedett vagyok, ez a jövőre nézve nagyon nagy pozitívum – nyilatkozta Benedek Tibor szövetségi kapitány.

Furcsa körülmények között fejeződött be a magyar–görög férfi vízilabda válogatott mérkőzés a belgrádi Európa-bajnokságon (8–8 lett a végeredmény). Közel négy másodperc volt hátra, amikor időt kért [namelink name="Benedek Tibor"] szövetségi kapitány. Ilyenkor a félpályáról kell támadásba hozni a labdát. Az azeri játékvezető azonban Varga Dániel mögé dobta a labdát, és miközben a játékszer felé úszott a magyar klasszis, a horvát „spori" kontrafaultot ítélt ellenünk, így kapura sem dobtunk.


– Mivel a parton voltam, így keveset érzékeltem abból, hogy mi történik a medencében az utolsó pillanatokban. Nem láttam, hogy mire ítéltek ellenünk, így nem tudok véleményt formálni arról, hogy mekkora volt a baki. Egy biztos, hogy nem a javunkra tévedtek... – kezdte a meccs értékelését [namelink name="Manhercz Krisztián"].


Közel egy éve mutatkozott be a Szeged Diapolo játékosa a magyar válogatottban. Még mindig csak 18 éves, februárban lesz 19. Élete első felnőtt Eb-meccsét játszotta.


– Azt gondoltam, hogy sokkal idegesebb leszek, de szerencsére nem így volt. Minden pillanatát élveztem a meccsnek, próbáltam azt játszani, amit a kapitány elvár tőlem.


Minden esélye megvolt arra, hogy győzelemmel kezdje a szereplését a magyar válogatott. A találkozón kétszer is vezetett két góllal.


– Nyilván bosszantó, hogy még 8–6-ra is vezettünk, közel voltunk a sikerhez. Ezzel már nem foglalkozunk, próbálunk a pozitív dolgokra koncentrálni, inkább ezzel foglalkozni. Egy biztos, hogy a játékunk egyre jobb, hatékonyabb. Ez sokkal fontosabb a későbbiek szempontjából – zárta a beszélgetést Manhercz Krisztán.


A magyar válogatott ma 20.15-kor – élőben: M4 tévé – az oroszok ellen játssza második csoportmeccsét, majd pénteken 9.30-kor a törökök ellen zár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában