Helyi sport

2016.02.03. 09:05

Ice-Team: családi hangulat a jégpályán

Elsősorban utánpótlásklubként sikeres az Ice-Team Műkorcsolya és Jégtánc Sportegyesület, amely egy saját rendezvénnyel bizonyította szervezői képességét is.

Mádi József

Népes létszámú versenyt szervezett a szegedi Ice-Team Műkorcsolya és Jégtánc Sportegyesület: a Napfény Szeged-kupa jégtáncverseny, rekreációs nyílt vidékbajnokság, egyben műkorcsolya-kűrverseny 129 számban összesen 100 sportolót vonzott – jöttek az indulók Győrből, Budapestről, Miskolcról, Székesfehérvárról, Debrecenből, sőt még Szerbiából is. A siker nem meglepő, hiszen a klub például 2010-ben már otthont adhatott a jégtánc utánpótlás országos bajnokságoknak is.

 

Klasszikus mozdulatok a versenyről. Fotók: Domonkos Sada

Klasszikus mozdulatok a versenyről. Fotók: Domonkos Sada

– Néhány éve jött az ötlet, hogy pótolva a hiányt a jégtánc mellett műkorcsolya rekreációs nyílt vidékbajnokságként rendezünk mi is egy versenyt Szegeden – mesélt [namelink name="Jakucs László"], a klub elnöke. – Mindent megteszünk, hogy utánpótlást teremtsünk, és a klub életben maradjon, ehhez pedig egy lépés ez a viadal. Akadt egy 63 éves indulónk is, aki autodidakta módon tanult meg korcsolyázni, és sikeresen szerepelt a versenyen.

 

Az egyesület igazi családias hangulatot teremt a tagjainak.

Eredmények


Napfény Szeged-kupa, az Ice-Team Műkorcsolya és Jégtánc Sportegyesület dobogós eredményei, jégtánc, szóló, 9 év alattiak: 1. Pap Krisztina, 2. Seres Csenge; 10–12 évesek: 1. Vecsernyés Anna, 2. Szepes Luca; 13–14 évesek: 2. Szepes Annamária; 15–17 évesek: 1. Rumpf Kármen Pálma, 2. Deme Orsolya, 3. Andrejcsik Enikő.


– Nagyjából negyvenen járnak rendszeresen hozzánk a hatévestől a 17-18 éves korú sportolóig, illetve hobbiszinten idősebbek is. A családiasság nálunk nagy adomány, mert nem mindenhol ez a jellemző. A vezetőség a szülőkből került ki, a tanítványokkal pedig az egykori korcsolyások foglalkoznak: öten vannak, négy lány és egy fiú, aki az edzéseket irányítja. Havi negyven, így heti tíz óra pályahasználatot kapunk, ami elég a felkészülésre. Ezt a jó eredményekkel bizonyítják a fiatalok. Vasárnap délelőttönként a szegedi műjégpályán a kezdőkkel tudunk foglalkozni, ez nagy segítség. Sajnos azonban csak fél évig van jegünk, ám egy nyári edzőtábor, valamint a heti két száraz edzés után úgy kezdenek a versenyzők a jégidény startján, mintha abba se hagyták volna. Nagy eredménynek tartjuk, hogy a Gyere Korizni! programnak köszönhetően többen kapcsolódtak be intenzíven az edzésekbe, azaz a versenyzőkkel közösen készülnek, és köztük sikerült egy jégtáncos párt is összeállítani. Az egyesület utánpótlás-nevelésének fontos szereplője a [namelink name="Jakucs Hanna"],[namelink name=" Illés Dániel"] junior jégtáncpáros. Ők [namelink name="Roberto Pelizzola"] edző vezetésével Milánóban készülnek a nemzetközi versenyekre – mondta az elnök. A klubélet nem csak versenyekből áll. 

 

– Aki egyszer megtanulta és több éven át űzte, az beleszeret a sportágainkba. Van egy műkorcsolyás egyetemista lány, aki a korábban tanult felkészültségét rendre az edzéseinken fejleszti. Sokan a sportágak iránti szeretetből járnak a tréningekre, és főleg a fiatalok között akad, aki abbahagyta, de visszatért hozzánk – jegyezte meg végül Jakucs László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában