Helyi sport

2016.06.01. 13:18

Pályán az utánpótlás

Eredmények, érmek, pontok, gólok, sikerek.

Munkatársunktól

Asztalitenisz

Négy szegedi asztaliteniszező kapott meghívást az országos serdülő húszak bajnokságára. Krizsán László, az ATSK Szeged pingpongosa a 10. helyen végzett, Szabó Imre a 13., Sándor Dávid a 17.,

Tubak Dániel pedig a 18. lett.


Nagy Bence, az ATSK sportolója ifjúsági fiú párosban bronzérmet szerzett az országos bajnokságon. A szegedi játékos a budaörsi Nagy Norberttel érte el a dobogós helyezést – utoljára edzőjének, Ferencz Viktornak sikerült ez a bravúr 2007-ben, akkor ő aranyérmet nyert. Serdülő párosban sem sok hiányzott az éremhez, a Krizsán László, Tubak Dániel duó a végső győztestől szenvedett vereséget a negyeddöntőben.

Evezés

Harmadik helyen végzett a magyar ifjúsági evezős nyolcas Svájcban. Az EDF DÉMÁSZ-Szegedből Dobai Tamás és Cseh Kristóf volt tagja a hajónak, amely a luzerni világkupán a hagyományosan megrendezésre kerülő ifjúsági nyolcas regattán szerepelt. A két Tisza-parti sportoló már több mint egy éve erősíti a csapatot.


Az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE versenyzői részt vettek a Velencei-tavon az evezősök vidékbajnokságán. A klub tehetségei remekül teljesítettek, hiszen összesen 10 arany-, 4 ezüst- és 8 bronzérmet szereztek a viadalon.

Az EDF DÉMÁSZ-Szeged versenyzőinek eredményei, aranyérmesek: Kunstár Márk (serdülő egypár), Király Csaba, Kunstár M. (serdülő kétpár), Tari Kitti, László Kíra (serdülő kétpár, utóbbi Kalocsa), Benárik Dávid, Lajkó Áron (serdülő kettes), Fazakas Erik, Király Miklós, Császár Máté, Faluvégi Szilárd, korm.: Kovács Péter (serdülő kormányos négyes), Szabó Gábor (tanuló egypár), Lázár Eszter, M. Tóth Borbála, Pakó Bea, Kallai Berta, korm.: Király Anna (tanuló kormányos négyes), Szabó G., Volford Márton, Kovács Sándor, Kovács P., korm.: Virág Benke Nimród (tanuló kormányos négypár), Lázár Eszter (mini, 13 évesek), Kovács S. (mini 13 évesek).

Ezüstérmesek: Nasz Eszter (ifjúsági könnyűsúlyú egypár), Priváczki Laura, Mucsi Renáta, Irsai Zsuzsanna, Tápai Flóra, korm.: Kovács P. (serdülő kormányos négyes), Kallai Berta (mini 13 évesek), Virág Benke Nimród (mini 13 évesek).


Bronzérmesek: FI2- Becsei Bonifác, Tápai Dániel (ifjúsági kettes), Király Cs. (serdülő egypár), Tari K. (serdülő egypár), Priváczki L., Irsai Zs. (serdülő kettes), Priváczki L., Mucsi R., Irsai Zs., Tápai F., korm.: Kovács P. (serdülő kormányos négypár), Volford M. (tanuló egypár), Pakó Bea (mini 13 évesek), Kovács P. (mini 13 évesek).

Edzők: Molnár Dániel, Dani Zsolt.

Fitnesz

Lezárult egy fejezet a Phoenix Fitness életében: a szegedi csapat túl van élete első saját rendezésű versenyén, amelynek Algyő adott otthont. Segesváry Zoé az I/A korcsoportban a legjobbnak bizonyult, míg az I/B-ben Domonkos Luca nyert, meg- előzve a második Keresztúri Katát, a harmadik Sisák Barbarát és a negyedik Vidiczki Jázminát. A II/A-ban Varga Mira, az ötödikben Magyar Janka vihetett haza bronzérmet. Göröncséri Virág és Gábor Regina kicsivel maradt le az első hat helyezésről.


A csoportversenyen is örülhettek szegedi sikernek, a hat csapat közül a Bogarak nevezetű formációt (Baranyai Bíbor, Baranyai Rubina, Domonkos Luca, Gábor Regina, Jankó Hanna, Keresztúri Kata, Sisák Barbara) választották a legjobbnak. A lányokat B. Tóth Lili, Czavalinga Dóra, Almási Dóra és Kádas Kálmán készítette fel.


A Phoenix Fitness Móron, a Fit-Kid B kategóriás országos versenyen is részt vett. Itt Krivokapics Katarina (V. korcsoport) a negyedik helyen végzett, Kecskés Réka (VI. kcs.) megvédte bajnoki címét. Patkó Panni (VI. kcs.) gyakorlatába egy kisebb hiba csúszott, így nem fért be az első hat közé. A nyolcadik korcsoportban Kecskés Lili és Szabó Nóra képviselte a csapatot: előbbi bronz-, utóbbi ezüstéremmel tért haza. Az éves teljesítmény alapján Kecskés Réka és Kecskés Lili hozta el a legjobbnak járó Grand Prix-aranykupát.

Görkorcsolya

A németországi Gross Gerauban rendezték a világ egyik legrangosabb gyorsasági görkorcsolyaversenyét, amely az Európa-kupa-sorozat következő állomása volt. A szegedi Tornádó Team öt sportolója is rajthoz állt – a junior A korosztály két magyar favoritja taktikus versenyzéssel örvendeztette meg edzőit. Kopilovic Eleonóra ezúttal 5000 méteren nyújtott kiemelkedőt, hatodik lett, és az 1000 méter döntőjében a 10. helyen végzett. Gardi Dominika mind a rövid, mind a hosszú távokon a hatodik, hetedik helyeken végzett, összesítésben a harmadik legjobb európai eredmény lett az övé. Sajgó Anna és Erdős Alexandra a kadettek között indult: előbbi a 13., utóbbi egy szerencsétlen bukás miatt az 56. helyen zárt. Bíró Hanna a Schüler A korosztályban 31. lett.


A hollandiai Heerdében is rangos versenyen vettek részt. Gardi ismét nagyszerűen ment: rövid összetettben 3. lett, a hosszú távon a negyedik helyen végzett. Kopilovic tizedikként zárt a rövid összetettben, Szögi Tamás ugyanitt 13. lett, míg Erdős Dávid a hosszú összetettben a 20. helyen végzett. Iványi Tamás beverekedte magát a hosszú távú elimináció döntőjébe, ahol a 21. lett.

Kézilabda

Az már fordulókkal a bajnokság vége előtt eldőlt, hogy a Hódmezővásárhelyi LKC juniorcsapata megnyeri az NB II Délkeleti csoportját, ám végül Kis Márk csapatának az a bravúr is összejött, hogy százszázalékos teljesítménnyel zárjanak az élen (20 meccs, 20 győzelem). A zárófordulóban a Szeghalmot fogadták, és magabiztos győzelmet arattak (37–27).


– A lányokkal elhatároztuk a bajnokság félidejénél, hogy hibátlan szezont futunk, és megcsináltuk! Öröm volt együtt dolgozni ezzel a sikerre éhes fiatal társasággal. Azt gondolom, a juniorcsapatból többen is sokra vihetik, ha megmarad az alázatuk a kézilabda iránt, és hajlandók lesznek továbbra is keményen dolgozni – nyilatkozta Kis Márk vezetőedző.


A bajnokcsapat tagjai: Áncsán Fanni, Balog Dóra, Balogh Vivien, Bálint Alexandra, Bánfi Petra, Becsei Mária, Besenyi Napsugár, Blaskovics Ingrid, Földesi Gerda, Földesi Luca, Gulyás Orsolya, Kalmár Dóra, Kandó Dorottya, Kálló Barbara, Klemm Kata, Kovács Adrienn, Kónya Kinga, Kránitz Gréta, Marton Mónika, Mérai Maja, Mihály Daniella, Molnár Kata, Molnár Sára, Nagy Brigitta, Pataki Fanni, Sajtos Dzsenifer, Sebők Stefánia, Szabó Patrícia, Szöllősi Zsófia, Tarján Petra.

Kosárlabda

A hazai rendezésű B divíziós Európa-bajnokságon harmadik helyezést elérő, ezzel az A divízióba jutó U20-as magyar kosárlabda-válogatottnak július 16-24. között Finnországban lesz jelenése a kontinensviadalon. A nemzeti csapat több hetes székesfehérvári edzőtáborral, valamint egy spanyolországi és egy olaszországi nemzetközi tornával készül a Törökország, Németország és Litvánia elleni csoportmeccsekre. Az U20-as csapatba a Naturtex-SZTE-Szedeákból három játékos, Meleg Károly, Mike János és Vágvölgyi Ákos került be.


Szegeden rendezték a kadett korosztályú lányok országos döntőjét a 9–16. helyért.


A Szeged KE hibátlanul zárt: előbb a Széchenyi KA ellen nyert 98–73-ra, majd a Dávid Kornél KA-t verte 66–58-ra, végül pedig a Atomerőmű KSC-t múlta felül 79–53- ra, így megszerezte a kilencedik helyet.

Tollaslabda

Idén Pécs adott otthont a tollaslabdázók egyéni országos bajnokságainak, ahol a szegedi Goodwill Pharma Tisza Tollas SE nyolc versenyzője indult. A 11 évesek versenyében Koszó Mira három vereséggel zárt. A 9 éves Bozsogi Mira éppen klubtársát, a 10 éves Tóth Dórát győzte le döntő szettben, ám mivel mindketten megverték a csoport másik két versenyzőjét, bejutottak a legjobb 16, majd a legjobb 8 közé, ami a végállomást jelentette.


Sebők Barnabás és a 9 éves Nógrádi Gergő a fiúknál próbált szerencsét: előbbi bronzérmes lett, utóbbi a legjobb nyolcig jutott. Mindkettejük szereplése kiemelkedőnek számít. A 17 évesek között Sándorházi Vivien és Bozsogi Anna indult, ráadásul párosban is versenybe szálltak. A duóknál egy debreceni és két pécsi párost vertek meg, amivel döntőbe jutottak, ott pedig ezüstérmet szereztek. Bozsogi egyéniben korán búcsúzott, Sándorházi itt is ezüstös lett. A fiúknál Bálint Máté egyéniben az elődöntőben szenvedett vereséget, párosban pedig a döntőig menetelt, végül ezüstöt nyert. A szegediek az egyéni országos bajnokságon két arany-, öt ezüst- és hét bronzérmet nyertek. Edzők: Didi Purwanto és Dian Ayu Mayasari.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában