Helyi sport

2016.09.28. 12:15

Görkorcsolya: minden idők legjobb magyar vb-szereplése

Hazaérkezett a görkorcsolya-világbajnokságról a magyar válogatott.

Munkatársunktól

A szegedi [namelink name="Gardi Dominika"] és [namelink name="Kopilovic Eleonóra"] nehéz feladat elé nézett Kínában: 43 ország több mint négyszáz sportolója vett részt az év legrangosabb versenyén. A kilencmilliós nagyvárosban, Nankingban minden feltétel adott volt egy világverseny megrendezéséhez, hiszen tavaly itt volt az ifjúsági olimpia, jövőre pedig szintén itt rendezik a World Roller-sports Game-et, amely egyben a világbajnokság is lesz.


A magyar lányok már az első napokon remek helyezésekkel szolgáltak: a hosszútávokon két 13. hely is összejött Gardinak. Kopilovic az 1000 méter előfutamai után óriási egyéni csúccsal jutott tovább, majd tovább faragott legjobbján, ami a nyolcadik helyre repítette őt.


Az utcai versenyekre is maradt izgalom a két napig egyfolytában ömlő esőben. Gardi a 15 ezer méteres pontversenyben kőkemény taktikai elképzeléssel indult. Óriási eredmény, hogy az utolsó sprintnél a világnagyságokkal teletűzdelt mezőnyben elsőként ért a célba. Mindez három pontot és ezzel a hatodik helyet jelentette neki, amely a magyar görkorcsolyasport történetében az eddigi legértékesebb világbajnoki helyezés. A lányok felkészítését [namelink name="Kéri Ferenc"] edző felügyelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában