Helyi sport

2016.10.11. 12:42

Sütivel és tollaslabdával emlékeztek Károlyi Ákosra Szegeden

Szegeden rendezték meg a II. Károlyi Ákos tollaslabda ranglista emlékversenyt.

delmagyar.hu

Az egykori kiváló játékos, örökös magyar bajnok, remek edző és igazi példakép kérése az volt, ha lesz verseny, ami emlékét viseli, legyen sok gyerek és sok süti – ennek maximálisan megfeleltek a rendezők.

Két korcsoportban több mint hetven gyermek versenyzett az érmekért és a ranglistapontokért. A szegedi Goodwil Pharma Tisza Tollas SE versenyzői kitettek magukért: Bálint Máté vegyespárosban és Pápai Bálinttal fiú párosban is aranyérmes lett, míg egyéniben meccslabdáról bukta el a döntőt, itt Pápai Bálint bronzérmet szerzett.

Hasonlóan sikeres volt Könczöl Ádám, aki az U13-as mezőnyben egyéniben és párosban Mucsi Benedekkel ezüstérmet szerzett, Mucsi egyéniben megszerezte a bronzot, és Kövecs Kevin is nyert meccset. Az egyik legnagyobb boldogság Kőműves Csongor szereplése volt, aki hosszú betegeskedés után ismét pályára lépett, igaz még csak párosban.

A versenyen több nagyon fiatal szegedi is szóhoz jutott. A 9 éves Nógrádi Gergő a 13 évesek között a nyolc közé jutott, a szintén 9 éves Bozsogi Mira és a 10 esztendős Tóth Dóra üde színfoltja volt a versenynek. Mellettük Bozsogi Anna, Mucsi Eszter, Sebők Barnabás és Matusovits Döme is szép játékkal örvendeztette meg edzőiket. A versenyzőket Dian Ayu Mayasari és Didi Purwanto készítette fel.

A korosztály három élversenyzője, a szegedi Sándorházi Vivien és Pápai Balázs, valamint az OSC-s Madarász Réka nem tudott részt venni a versenyen az U17-es kategóriában, mert a szövetség erre a hétvégére szervezett egy felnőtt válogatott edzőtábort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában