Helyi sport

2016.12.27. 11:33

Szegedi jégtáncpáros az Európa-bajnokságon

A szezon eddigi versenyein még utánpótlás kategóriában induló Jakucs Hanna, Illés Dániel jégtánc kettős, a szegedi ICE-TEAM SE versenyzői mindössze néhány hete kezdték meg a felkészülést a kategóriaváltásra.

Munkatársunktól

A Budapesten megrendezett 10. Mikulás-kupán debütáltak a felnőttek között, a szenior kategóriában. A bemutatkozás jól sikerült, a szegedi versenyzők mindkét programban, a rövid táncban és a kűrben is hibátlanul korcsolyáztak, megszerezve azt a technikai pontszámot, amellyel kivívták a januári műkorcsolya-Európa-bajnokságon való szereplés jogát. Összesített eredményük több mint 10 ponttal magasabb volt, mint az eddigi legjobb.

 

Jakucs Hanna és Illés Dániel az Eb-re készülhet. Fotó: ice-team

Jakucs Hanna és Illés Dániel az Eb-re készülhet. Fotó: ice-team

A szegedi műkorcsolyaéletben ez az első alkalom, hogy helyi egyesület versenyzői képviselhetik Magyarországot ilyen rangos versenyen.


A hétvégén a lengyelországi Katowicében rendezett 4 Nemzet Bajnokságán (Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország) műkorcsolyaversenyen a Jakucs Hanna, Illés Dániel jégtáncpáros a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában