Helyi sport

2017.07.12. 12:14

Kibérelték a dobogót Bellpuigban: mindhárom megyei futballcsapat érmet szerzett a spanyol tornán

A Szeged Hungary egy arany- és egy bronz-, a Maros-menti UFC pedig egy aranyéremmel tért haza a spanyolországi Bellpuigban rendezett nemzetközi utánpótlás-labdarúgótornáról. A meccsek mellett az utazás is nagy élményt jelentett a gyerekeknek.

Gyúrós István

Három csapat, negyven Csongrád megyei labdarúgó vett részt a spanyolországi Bellpuigban rendezett nemzetközi tornán június végén. A háromnapos viadalon visszajáró vendégnek számítanak a magyar csapatok.


– Harmadik éve én szervezem a megyei küldöttséget Bellpuigba – kezdte Kiss Balázs edző. – Tavaly nyolc kupával jöttünk haza, idén pedig a három csapatunkból kettő megnyerte csoportját, egy harmadik lett.

A Szeged Hungary 2002–2003-as csapata, amelynek Kiss az edzője, aranyat, a 2004–2005-ös, Király Dávid által irányított együttes bronzot szerzett. A makói Maros-menti UFC 2004–2005-ös gárdája szintén a dobogó tetejére állhatott.


– Tizenhatos kerettel vett részt csapatom a versengésben, több szegedi együttesből is utaztak játékosok. Kiválóan éreztük magunkat, a szervezés elsőrangú volt, az pedig, hogy nyertünk, csak hab a tortán – fogalmazott Kiss.


A makóiak Botlik Róbert edző irányításával, tízfős kerettel utaztak ki.

Nagy élmény volt. Kubala szobránál és a pályán is jól érezték magukat.

Fotó: Szeged Hungary, Maros-menti UFC

– Hat meccset játszottunk, ötöt megnyertünk, és egyszer döntetleneztünk – mesélte Botlik Róbert. – Mivel az utazás részben önköltséges volt, sajnos mindenki nem jöhetett a korosztályból, ám így is jó összetételű csapattal léptünk pályára. A csapatra ősszel új kihívás vár, először indulnak ugyanis az U14-es, NB II-es bajnokságban.


Nemcsak a meccsek, a körítés is sok örömet jelentett a gyerekeknek.


– A tornagyőzelem után ellátogattunk a katalán sztárcsapat, a Barcelona stadionjába. A Camp Nout élőben látni, Kubala László szobra mellett fényképezkedni egy tizenkét éves, futballrajongó gyerkőcnek nagy ajándék. Többen most először voltak külföldön, vagy fürödtek tengerben, így minden pillanatát élvezték az útnak – tette hozzá Botlik Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában