Helyi sport

2017.10.08. 21:02

Zöld-fehérbe öltözött Makó

A Ferencváros elleni gálameccsel avatta fel új lelátóját és öltözőjét a Makó. Hazánk legnépszerűbb csapata, a Fradi 4-0-ra nyert, de az 1500 néző remekül szórakozott.

Süli Róbert

Makó    0 (0) FTC    4 (1)

Labdarúgó-gálamérkőzés, Makó, 1500 néző.

Makó: Garamvölgyi (Túri, 78.) – Rakonczai (Palotás, 59.), Tóth I. (Gilinger, 59.), Takács J., László – Széll (Lipták, 14.), Sirokmán (Béres, 78.), Bánóczki (Tóth T., 69.) – Gémes (Horváth K., 78.), Bartucz, Vajna (Patai, 69.). Edző: Méhes Tibor.

FTC: Holczer – Pedroso, Batik, Otigba (Takács Zs., 65.), Blazic (Könczey, 65.) – Gorriaran (Szabó, 65.), Leandro – Csernik, Paintsil (Novák, 65.), Amadou – Priskin (Horváth B., 65.). Edző: Thomas Doll.

Gólszerzők: Gorriaran (31.), Amadou (60.), Horváth B. (68.), Novák (69.)


Szép lett! Európai! Megérdemelte már a megújulást Makó, a város népszerű csapata, a helyi futballklub. Korszerű fedett lelátó és öltözőépület készült el, amelyet hivatalosan tegnap délután adtak át. Megtelt az új lelátó, sőt a pálya környéke is.


Ez sem volt véletlen, hiszen hazánk legnépszerűbb csapata, az FTC érkezett az avatóra. A Fradi erős kerettel jött, így minden adott volt egy remek délutáni szórakozáshoz.

 

Galéria kép


Lázár János országgyűlési képviselő, Kubatov Gábor, a Fradi elnöke és Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere vágta át a szalagot. Jöhetett a meccs, sok-sok fradistával a lelátón.


Ami várható volt, az FTC-nél volt a labda, járatta is rendesen a vendégcsapat, azonban a jól záró makói védelmen sokáig nem talált rést, a hazaiak pedig néhányszor még gyors kontraakciókra is vállalkoztak. Thomas Doll a 16. percben felállt a kispadról, hangos szóval jelezte, hogy nem tetszik neki, amit lát.


Csóválta a fejét a német mester. Élvezte a játékot a hazai csapat, többször is remek cseleket mutattak be a makói kedvencek, amit a népes szurkolótábor tapssal jutalmazott. Éppen ezért volt váratlan, hogy a 36. percben vezetést szerzett az FTC.


Garamvölgyi kapus rosszul jött ki egy beadásra, amelyből Gorriaran az üres kapuba lőtt. Hosszú sor állt nemcsak a büfé, hanem a Fradi-shop előtt is, a helyiek sok-sok relikviát vásároltak. A 60. percben jött a második fővárosi gól, a villámgyors Amadou tört be, majd ragasztott a pipába egy bombagólt.


Mindkét oldalon cseréltek a mesterek, mindenki szerepet kapott, a Fradiban több fiatal is pályára léphetett, akik közül előbb Horváth, majd Novák is a kapuba talált, ezzel beállítva a végeredményt úgy, hogy az utolsó pillanatokban a Makónak volt egy ziccere, de kimaradt a tuti helyzet.


A nagy élmény viszont ezután következett: a Fradi összes játékosa a pályán maradt, így lehetett közös fotót készíteni, aláírást kérni. Egy biztos, újabb szurkolókkal bővült az eddig is népes Fradi-tábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában