Helyi sport

2019.01.19. 10:58

Három érmet szereztek a tornádósok - Bíró Hanna bajnok

Nagyüzem van a gyorskorcsolyázók magyarországi versenynaptárában. Ezúttal a juniorok országos bajnokságát rendezte a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség a budapesti városligeti műjégpályán.

Munkatársunktól

A szegedi Tornádó Team juniorjai kitettek magukért: egy arannyal, két bronzéremmel, valamint két értékes negyedik hellyel zárták a versenyt.


Bár a nyitott pályán a versenyzés feltételei korántsem voltak ideálisak, és a jégpálya zsúfolt rendezvénynaptára miatt mindkét napon nagyon korán kellett a csúcsformát kihozni magukból a sportolóknak, mégis sikerült jó időeredményeket korcsolyázniuk.

Az első helyen. Bíró Hanna volt a legjobb. Fotó: Tornádó Team

Az első helyen. Bíró Hanna volt a legjobb. Fotó: Tornádó Team

Bíró Hanna, aki 500 méteren az idén többször is sikeresen teljesítette a juniorvilágkupa-szintet, valamennyi távján riválisai előtt végzett. Ezzel korosztályában ő lett a junior összetett magyar bajnok. Sándor Lilla inkább a hosszú távokon remekel, a junior ob távjai kissé rövidnek bizonyultak neki, de így is sikerült a bronzérmet megszereznie korosztályában. Ugyanígy Zolván Barbara is bronzéremnek örülhetett korosztályában, amit egy remek 1000 méteres korcsolyázással biztosított be magának. Kovács Kámea egyéni csúcsaihoz közeli időket korcsolyázva csak hajszállal csúszott le a dobogóról. Sajgó Anna kifejezetten a hosszú távok specialistája, az ő eredménye 3000 méteren volt kiemelkedő, ezzel összesítésben szoros versenyben a negyedik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában