Helyi sport

2019.05.07. 10:12

Jobbal és ballal is eredményes volt: az ötgólos Lajkó András, az Algyő játékosa a forduló gólvadásza

Rovatunkban az elmúlt futballhétvége legjobb Csongrád megyei gólszerzőjét mutatjuk be. Az Algyő-FK 1899 Szeged ugyan sima hazai sikert hozott, viszont ebből mesterötössel vette ki a részét a hazaiak futballistája, akinek, úgy tűnik, megvan a kedvenc ellenfele. A forduló gólvadásza: Lajkó András.

V. P.

– Valahogy mindig oda tudok kerülni, de a befejezés nem volt az erősségem – kezdte Lajkó András, aki viszont az FK 1899 Szeged ellen 9–1-re megnyert meccsen igyekezett bepótolni a lemaradást, mert egymaga ötször volt eredményes. Ez volt felnőtt karrierje legeredményesebb meccse: így ezzel az ötössel éppen megduplázta eddigi találatait, az FK-nak pedig korábban is betalált már. 


– Támadó szélsőként a gól vagy gólpassz lenne a feladatom, ebből csak az utóbbi szokott sikerülni, most jött szépen minden egymás után. Fejjel ugyan nem, de jobbal és ballal is eredményes voltam. Először egy kipattanót rúgtam a kapuba, majd egy beadást mellel vettem át, és a kapus csak a kapufára tudta ütni. Kovács Milán remek indítása után gurítottam el a kapusnál a harmadiknál, a negyediknél Tóth Martin volt önzetlen, csak az üres kapuba kellett gurítanom, míg az utolsónál nem lépett ki rám senki, így ellőhettem a labdát – emlékezett vissza mesterötösére.

A meccs nem csupán a mesterötös miatt lehet fontos. Ezzel a győzelemmel ugyanis az Algyő egyetlen pontra csökkentette a különbséget a Tiszaszigettel szemben a megyei I. osztályban, és négy fordulóval a vége előtt továbbra is esélye van a címvédésre.


– Most ugyan pontokat vesztett a riválisunk, de nem foglalkozunk ezzel. Így sem csak rajtunk múlik, mi lesz a bajnokság vége, mert ha nem botlanak többet, akkor a Tiszasziget lesz a bajnok, mi hiába nyerjük meg a hátralévő meccseinket, nem a mi kezünkben van a sorsunk – zárta Lajkó András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában