Helyi sport

2019.06.04. 12:50

Mesterhármassal búcsúzott az idénytől: Dóra János, az FK Szeged csatára a fordul gólvadásza

Rovatunkban az elmúlt futballhétvége legjobb Csongrád megyei gólszerzőjét mutatjuk be. Az FK 1899 Szeged jubiláló ikonja mesterhármast szerzett, de mégsem lehetett boldog a lefújást követően. A forduló gólvadásza a diszkoszvetők minden bizonnyal búcsúzó ikonja, Dóra János.

Vajgely Pál

Az idény utolsó mérkőzésén szerezte meg szezonbeli első mesterhármasát az FK 1899 Szeged támadója, Dóra János: sőt, a csatár több mint 900 nap után szerzett újra egy meccsen három gólt, legutóbb 2016 novemberében az UTC-nek köszönt be háromszor.


– Az első egy jól eltalált szabadrúgás volt, a második egy tizenegyes, a harmadiknál pedig a rutin segített: olyan húsz méterről átemeltem a kapus fölött, ez még nekem is tetszett. Olyan volt, mint amit a cseh Poborsky rúgott 1996-ban az Eb-n a portugáloknak – idézte fel mesterhármasát Dóra János.


Az FK támadója ugyanakkor triplája ellenére nem lehetett boldog, hiszen 5–3-ra elveszítették a Zsombó elleni meccset, ezzel sereghajtóként zártak a Csongrád megyei I. osztályban.

Mesterhármassal búcsúzott az idénytől: Dóra János, az FK Szeged csatára a fordul gólvadásza

Mesterhármassal búcsúzott az idénytől: Dóra János, az FK Szeged csatára a fordul gólvadásza

– Az egész évünk pont ugyanolyan volt, mint a zsombói meccs. Három rúgott gól sem elég a győzelemhez, szerencsénk sem volt. Hogy mit hoz a jövő, majd kiderül: sok mindent hallani, hogy hány csapat lesz a megyei I. osztályban. Ha úgy alakul, hogy a megyekettőben kell játszanunk, akkor az ellenfeleink nem biztos, hogy örülnek, mert a mi meccseinknek legalább hangulata volt a szurkolóinknak köszönhetően. Most is, egy ilyen idény ellenére, a szakadó esőben is kitartottak mellettünk – tette hozzá a rutinos csatár, akinek ez volt a 250. meccse az FK 1899 Szeged színeiben, ám bizonyára egyben az utolsó is. 


– A szív még csinálná, de az agy már nem. Meglátjuk, hogy alakul, de eljön az a pont, amikor meg kell állni, edzeni is kell ahhoz, hogy hétvégén megfelelő legyen a teljesítmény – mondta Dóra János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában