Helyi sport

2019.07.28. 21:55

Egy tucat góllal melegített a bajnokságra a Szeged-Csanád GA

delmagyar.hu

Az NB III Keleti csoportjában az előző szezonban tizedik helyen végzett Eger ellen tartotta bajnoki főpróbáját a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, amely meccsidőpontban lépett pályára a hevesi ellenfelével szemben Gyulán.

Joao Janeiro három labdarúgójára sem számíthatott az utolsó tesztmérkőzésen, mivel Alekszandar Jovanovics, Christian Cigan és Bata Kristóf sem volt még százszázalékos állapotban, így ők a meccskeretben sem voltak ott.

A teljes átalakuláson átesett Eger csupán negyed óráig tartotta magát, Varga Szabolcs szöglete után Sergiu Moga bólintott a kapuba, amit további szegedi gólok követtek, és hamar eldőlt, hogy nem lesz kérdés a győztes kiléte.


Andorka Péter egymaga mesternégyest szerzett az első félidőben, de a nyáron megszerzett Varga Szabolcs gólpassza után szintén feliratkozott a gólszerzők közé, akárcsak a Balmazújvárostól leigazolt Pongrácz Viktor, a Zalaegerszegtől szerződtetett Gajdos Zsolt, és Varga korábbi váci klubtársa, Sóron Tibor is duplázni tudott.


A második félidőben a fiatalok is szerepet kaptak, a második sor is motiváltan játszott, így a második játékrészben is hatszor volt eredményes a Szeged-Csanád GA – a fiatal Bitó Martin is kétszer talált be az Eger kapujába. A nyári felkészülés alatt így a legtöbb mérkőzését kapott gól nélkül zárta a csapat, a szegedi kapu csupán az Érd és a Szolnok ellen maradt érintetlen, és csupán egyetlen vereséget szenvedett el a nyári időszakban Joao Janeiro csapata: az Érd tudott nyerni az NB II újonca ellen.


Ez volt a Szeged-Csanád Grosics Akadémia bajnoki főpróbája, hiszen vasárnap 17.30-tól már pontokért megy a játék a Budafok ellen a gyulai Grosics Akadémián. A sorsolás szerint hét nap alatt rögtön három mérkőzés várna Germán Tamásékra, ám épp a második és harmadik fordulós ellenfél sorsa egyelőre bizonytalan. Augusztus 7-én a Balmazújvárossal, augusztus 11-én pedig a Haladással játszana a csapat, ám a két csapat (valamint a Vác) licencéről várhatóan ma hoz döntést az MLSZ, ugyanis ennél a három klubnál likviditási gondok adódtak. Azaz előfordulhat akár az is, hogy a nyitófordulót követően kéthetes szünet vár a csapatra, ha a szövetség visszavonja a Balmaz és a Haladás licencét.


Joao Janeiro: - Örülök, hogy az új játékosok is jól játszottak, gólt szereztek. A legfontosabb, hogy a csapategységet tudtuk építeni. A felkészülés utolsó hetének is a legfontosabb feladata az összetartozás erősítése lesz.


Szeged-Csanád Grosics Akadémia-Eger 12-0 (6-0)

Felkészülési mérkőzés, Gyula.

Gólszerzők: Moga (15.), Andorka (21., 35., 40., 44.), Varga (30.), Pongrácz (50.), Gajdos (53.), Sóron (60., 81.), Bitó (65., 71.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában