Helyi sport

2019.09.10. 13:20

Haza húzta a szíve: mesternégyest lőtt Tóth Attila, a Sándorfalva labdarúgója

Ezen a héten a mártélyi Papp Ernő mesterhármasa sem volt elég a negyedik forduló gólvadásza cím elnyeréséhez, hiszen Tóth Attila a Sándorfalva Tömörkény elleni 8-0 sikeréből négy góllal vette ki a részét.

Becsei Dávid

Hazai pályán a Tömörkény ellen aratott 8–0-s sikerével megszerezte idénybeli második győzelmét a Sándorfalva a labdarúgó megyei II. osztályban. A sándorfalviak nyolc találatából négyet a megyeegyes Foliaplast-Bordányból visszatért Tóth Attila jegyzett.


– Ami azt illeti, eléggé kijött nekünk a lépés – jegyezte meg rögtön megkeresésünkre a negyedik forduló gólvadásza, Tóth Attila. – Ez volt az első mérkőzés a szezonban, amelyen teljes kerettel álltunk fel, az előző háromban egyéb elfoglaltságok miatt mindig volt négy-öt hiányzónk. Tudtuk, hogy illik behúznunk ezt a meccset, de a nyolcgólos különbség kissé túlzó – tette hozzá.


Az első félidőben csapata második gólját lőtte, míg a szünet után következett egy klasszikus mesterhármas, hiszen a negyedik, ötödik és hatodik találatot is ő jegyezte.


– Az első kettőt átlövésből, 16-18 méterről szereztem, míg a többinél kiugrattak a csapattársaim és a kapus mellett a kapuba passzoltam a labdát. Az első gólom volt a legszebb, mert szinte a körívről kaptam a passzt a tizenhatos vonalnál, ahol két visszahúzós csellel elfektettem a védőket, majd eltekertem a labdát a hosszúba, amelyre a hálóőr mozdulni sem tudott – emlékezett vissza a vasárnapi meccs őt érintő történéseire.

Itt még bordányi mezben. Tóth Attila mesternégyest szerzett a Sándorfalve színeiben. Fotó: Bordány SK

Itt még bordányi mezben. Tóth Attila mesternégyest szerzett a Sándorfalve színeiben. Fotó: Bordány SK

Négy forduló után öt találattal a góllövőlista élbolyához tartozik Tóth, aki a nyáron egyéves bordányi kitérő után igazolt vissza nevelőegyesületéhez.


– Amikor Gonda László edző megkeresett és elmondta a terveit, hogy szeretné a sándorfalvi futballt a régi, magas szintjére visszatenni, azonnal igent mondtam a hívására. A város szülötteként kötelezőnek éreztem, szívesen jöttem haza segíteni – világított rá, hogy miért váltott osztályt lefelé.


– Főcélként a feljutást jelöltük ki, de a hiányzók miatt elszórtunk néhány értékes pontot, amelyekről még nem tudjuk, hogy mennyire lesz rájuk szükségünk az idény végén. A dobogó is szép lenne, a bajnoki címért valószínűleg az Apátfalvával és a Deszkkel küzdhetünk – árulta el a 23 éves Tóth Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában