Új siker az Eb-ezüst mellé

2019.10.30. 13:00

Strandvilágjátékokon volt döntős Speth Evelin kézilabdázó

A frissen életre hívott strandvilágjátékokon Magyarország három ezüst- és egy bronzérmet szerzett. A női strandkézilabda-válogatottal a dobogó második fokára állhatott fel a PC-Trade Szeged KKSE játékosa, a 20 éves Speth Evelin, aki élményeiről mesélt lapunknak.

Becsei Dávid

Speth Evelin (középen, piros mezben) védőmunkája Vietnám ellen döntőt ért. FOTÓ: SZALMÁS PÉTER

Először rendezték meg a strandvilágjátékokat (World Beach Games), amelynek Ka­­tar fővárosa, Doha adott ott­hont. Magyarország harminckét fővel képviseltette magát úszásban, aquatlonban, strandkézilabdában, karaté­ban és strandbirkózásban, amely a hatodik legnépesebb delegációnak bizonyult a 97 résztvevő ország közül.

A strandvilágjátékok egyik legjobb magyar eredményét a női kézilabda-válogatott érte el, amely a nyári Európa-bajnokság után ismét a döntőig menetelt, ahol mindkétszer Dá­­nia bizonyult jobbnak.

– Sosem könnyű elveszteni egy döntőt, most sem volt az, de mégis tudtunk örülni az ezüstéremnek. Jó érzések vannak bennem utólag, hiszen megint egy olyan eredményt értünk el, amelyre büszkék le­­hetünk, illetve új élményekkel gazdagodtunk – beszélt érzéseiről a dohai tornát követően lapunknak Speth Evelin, aki teremben a PC Trade Szeged KKSE kézilabdacsapatának balátlövője.

– Az éremszerzés reményében utaztunk ki Katarba, úgyhogy mindenképpen elégedetten térhettünk haza. Persze rossz érzés volt az Eb-döntő után ismét vereséget szenvedni a dánoktól, de bizakodásra adhat okot, hogy szoros szettekre késztettük őket, akár nyerhettünk volna is. Egyelőre viszont az ő játékuk hatásosabb – folytatta a 20 esztendős sportoló.

Speth Evelin (középen, piros mezben) védőmunkája Vietnám ellen döntőt ért. FOTÓ: SZALMÁS PÉTER

A magyar női strandkézilabda-válogatott Tunézia és az Egyesült Államok ellen aratott győzelmével jutott tovább csoportjából, mivel Dániától, Brazíliától és Argentínától is vereséget szenvedett. A korábban Szegeden dolgozott szövetségi kapitány, Bakó Botond együttese a negyeddöntőben Görögországot, az elődöntőben Vietnámot múlta felül simán, majd az Eb után a strandvilágjátékok fináléjában is Dánia jelentette a végállomást. A magyar lányok nagyszerűen teljesítettek a homokban, de nemcsak já­téktudásukkal tűntek ki a mezőnyből, az extrém időjárással szintén meg kellett küzdeniük.

– Nagyon magas páratartalom és igazi hőség. Még este is 30 Celsius-fok jellemezte a körülményeket. Nagyon kedvesek voltak velünk az em­­berek. A vallás miatt csak férfiak járhattak a mérkőzésekre. Mindenki videózott, mintha világszenzáció lenne, a döntő után pedig mindenki fényképet akart velünk készíteni – zárta élménybeszámolóját a katari Dohából Speth Evelin.

A női mellett a férfi magyar válogatott is megmérettette magát strandkézilabdában. A csoportmérkőzések eredményei után az ötödik helyért a csoportkörben legyőzött horvátoktól szétlövést követően szenvedtek vereséget John Andrásék, így a megsüvegelendő hatodik helyen zárták a tornát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában