20-8

2019.11.17. 12:46

Nagyon elverte a Szegedet az UVSE

Nem várt nagy különbségű vereséget szenvedett a férfi vízilabda OB I-ben a Szegedi Férfi Vízilabdacsapat. A Tisza-partiak az UVSE otthonában kapta ki 20-8-ra.

munkatársunktól

Rangadóra készült a férfi vízilabda OB I-ben az újonc Szegedi FVCS. Szabó Zoltán tanítványai idegenben, a fiatal, remek erőből álló UVSE ellen csatázott. Nem sok sikerrel, a Benedek Tibor vezette lila-fehérek meglepően simán, 20-8-ra nyerték a meccset. Ez komoly pofon volt a szegedieknek, akik ebben az idényben még nem játszottak ilyen gyengén.

Már a kezdés jelezte, hogy gondok lesznek. 2-0-ás hazai vezetés után még Boros Tamás betalált, sőt 4-2-nél is szoros volt az eredmény, de ezután teljesen elveszítette a fonalat a Szeged. A hazaiak mindent büntettek, míg a másik oldalon pontatlanok voltak a befejezések, így egyre nagyobb lett a távolság. A félidőben már 11-3 volt az UVSE-nek. Ekkor már látszott, hogy itt nem lesz tatabányai feltámadás, sőt, néhány SZFVCS játékos komoly fegyelmezetlenséget követett el, így kiszállt a játékból. Egyetlen kérdés maradt a harmadik nyolc perctől: mekkora különbséggel nyernek a fővárosiak? Ez végül 12 gólos siker lett, ami nem mutatott jól. Talán jókor jött ez a figyelmeztetés, hogy sokkal komolyabban kell venni minden ellenfelet, sokkal nagyobb akarattal, és koncentráltsággal kell minden meccsen harcba szállni.

A Szeged legközelebb november 26-án idegenben, a Ferencváros otthonában csatázik, november 29-én pedig hazai környezetben a Szolnok csapatát fogadja.

Benedek Tibor: – Maximálisan elégedett vagyok, szinte hiba nélkül játszottunk, és végig kézben tartottuk a mérkőzést. Ezzel a győzelemmel felértékelődött a Pécsen elért döntetlenünk, bízom benne, hogy ez a két eredmény nagy lökést ad a csapatnak.

Szabó Zoltán: – Nem erre készültünk, sajnos kishitűen ugrottunk vízbe, és nem tudtunk kellő ellenállást tanúsítani. Ilyen különbséggel is megérdemelt a hazaiak győzelme, az első percektől lassan és körülményesen vízilabdáztunk.

UVSE-–Szegedi FVCS 20–8 (5–2, 6–1, 5–4, 4–1)

Férfi vízilabda OB I, A csoport, 7. forduló, Komjádi uszoda, 200 néző. Vezette: Vogel G., Kovács Cs. P.

UVSE: BISZTRITSÁNYI – VIGVÁRI VENDEL 5, KONARIK 5, Korényi, Tóth K., Korbács 2, Szieben 1. Csere: Prágay (kapus), Sziládi, Seeler, Dala D. 1, VIGVÁRI VINCE 4, Vámosi 1, Aranyi M. 1. Edző: Benedek Tibor

Szeged: Molnár D. – BOROS 3, BOGDANOVICS 3, Farkas K., Foszkolosz, Palotás G. 1, Kiss Cs. Csere: Katona B. (kapus), Zsigri, Berki, Bicskei, Lihóczky, Somlai, Mekkel 1. Edző: Szabó Zoltán

Gól – emberelőnyből: 9/8, ill. 11/4

Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 2/1

Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 2/1

Kipontozódott: Sziládi (18. p.)

Kiállítva (végleg, cserével): Somlai (15. p.), Berki (15. p.), Kiss Cs. (24. p.), Korényi (24. p.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában