Érkezik a Szolnok

2020.01.17. 09:35

Folytatódik a tekecsapat-szuperliga

Szinte pontosan két hónap után folytatódik a férfi-tekecsapatbajnokság. A szuperliga 12. fordulója egyben a tavaszi első játéknap is, bár az időjárás még messze nem hasonlít a kikelethez.

A Szeged bajnoki címvédő alakulata jelenleg harmadik helyen áll a sorozatban, igaz, csak rosszabb csapatpontjainak köszönhetően, hiszen a Zalaegerszeghez és a Répce­lakhoz hasonlóan egy veresége van – a három rivális alaposan körbeverte egymást idegenben.

A szegediek holnap hazai pályán folytathatják a menetelésüket, hiszen az újszegedi teke- és bowlingcentrumba a Szolnok együttese érkezik – a felnőttmeccs 14 órakor kezdődik, előtte az ifjúságiak lépnek pályára.

A két csapat az őszi nyitányon Szolnokon találkozott, és akkor a vendég címvédő 7:1-re győzött. A szegediek legjobbja akkor Kiss Norbert volt 688 fával, míg a szolnokiak legjobbja az éppen Kiss által legyőzött Somodi Károly volt (581 fa).

A Zengő Alföld Szegedi TE játékosai a 18. BB Mentor kupa alapján jó formában vannak. A legjobb tizenhat közé öten kerültek be (Kiss Norbert, Szél Tibor, Loncsárevity Adrián, Karsai László, Danóczy Richárd), hárman eljutottak a legjobb nyolcig is, míg Szél Tibor a négy között kapott ki, és lett harmadik. A szolnokiaktól Somodi éppen csak lemaradt a nyolcaddöntőről: 609 fája éppen eggyel volt kevesebb a még 16-os döntőt érő pozíciótól…

A szegediek riválisai közül a Répcelak Szentgotthárdon, a Zalaegerszeg pedig Székesfehérváron a Köfém vendége lesz – várhatóan mindhárom együttes veszi az akadályokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában