Megnyugtató előny

2020.01.28. 09:23

Kiss Norbert a 7:1 ellenére is óvatos

Nem a győzelem ténye, hanem annak különbsége volt meglepetés a férfitekecsapat Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, amelyen a Zengő Alföld Szegedi TE 7:1-re legyőzte a szlovák Podbrezovát. A mezőny legjobbja Kiss Norbert volt 657 fával.

Munkatársunktól

Jó formában. Kiss Norbert a Podbrezova elleni BL-meccsen a mezőny legjobbja volt. FOTÓ: WNBA-NBC

Ez a Podbrezova már nem az, amelyik még Zavarkó Vilmossal rendre ott volt a különböző csapatversenyek éremcsatáiban.

A szerbiai (vajdasági) klasszis előző nyári Neurmarktba igazolása után egyértelmű volt, hogy gyengült a szlovák együttes. Erre a legelső példa tavaly a nyári nemzetközi versenyen volt, amikor a Szeged saját otthonában verte meg a Podbrezovát. Aztán az októberi világkupa bronzmérkőzésén is a Tisza-partiak győztek 6:2-re, majd az idén januári BB Mentor-kupán szintén jobb volt a Szeged – igaz, itt csak az egyéni eredményeket lehetett figyelembe venni, csapatösszesítés nem volt.

Jó formában. Kiss Norbert a Podbrezova elleni BL-meccsen a mezőny legjobbja volt. FOTÓ: WNBA-NBC

És ezek után érkeztünk el a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első, újszegedi mérkőzéséhez, amelyen nem várt különbséggel, 175 fás és 7:1-es szegedi sikerrel ért véget a találkozó.

– A BL-re jellemző vakírás, azaz a párok véletlen kialakítása miatt alakult így, mert ha nem így van, akkor akár 8:0 is lehetett volna. Ha Erik Kunát nem oda írják, ahol játszott, nem is szereztek volna csapatpontot a szlovákok – nyilatkozta a meccs legjobbja, Kiss Norbert, aki ebben a tekintetben csak egyetlen fával előzte meg csapattársát, Karsai Lászlót (657:656 fa). – Az első és a harmadik sorban egyértelmű volt a csapatpontok sorsa, Brancsek Jani pedig középen 0:2-ről magára talált, és ő is nyert. A győzelemben a 7:1-es siker a megnyugtató, mert a podbrezovai pályát szeretjük, így minden bizonnyal lesz két olyan játékos, aki ott is nyer. Hogy megvan-e a továbbjutás? Még nincs, a második mérkőzést is le kell játszani.

Kiss Norbert úgy ért el 657 fát, hogy mindössze 11-szer borította össze a kilenc bábut egyszerre.

– A csapat produkciójával elégedett vagyok, a sajátommal nem, mert 680, 700 fát szerettem volna elérni – nyilatkozta a hatszoros világbajnok Kiss. – Azzal nem igazán foglalkoztam, hogy én leszek a legjobb, végül ez egy fával sikerült, de sajnos a pálya most nem adta a jó állásokat, sok szétálló lehetőségem maradt a tarolásban, ezért az is kisebb csoda, hogy ennyi lett az összteljesítményem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában