Helyi sport

2020.01.08. 08:06

Sűrű tavaszra hangol a Szeged

Hétfőn el­kezdte felkészülését a tavaszi szezonra a Szegedi Férfi Vízilabdacsapat, hiszen február első napján már hazai OB I-es találkozón szerepel. Akkor a Miskolc lesz az ellenfél.

Somlai Tamásék hamarosan labdát is foghatnak. FOTÓ: SZFVCS

Fotó: Peter ANDRASSY

Az alapszakasz hajrájában zsinórban következnek azok a találkozók, amelyeken közvetlen riválissal küzd meg a Tisza-parti együttes, vagyis jönnek a Debrecen, a Pécs, a Tatabánya és az UVSE elleni rangadók. Utána pedig a várhatóan alsóházi rájátszásban szintén hasonló lesz a képlet.

– Mindezt egybevetve ez zsinórban egy tucat olyan bajnokit jelent, amelyen nincs mellébeszélés, vagy olyan, hogy lekerül egy kis teher a vállakról. Ezeken a derbiken rendre helyt kell állni, és értékes pontokra hajtani – kezdte a beszélgetést Szabó Zoltán vezetőedző. – A helyzet így teljesen más, mint ősszel volt, ott az első, reális győzelmi esélyt kínáló meccsre két hónapig készülhettünk, most viszont hétről hétre kell frissnek maradni és jó formát mutatni – hangsúlyozta a tréner.

Somlai Tamásék hamarosan labdát is foghatnak. FOTÓ: SZFVCS

Éppen ezért most a szegedi pólósoknak nem kell sokáig nél­­külözniük a labdát, csak az első hét szól kizárólag torna- és konditermi gyakorlatokról és úszóedzésekről, utána már a taktika is főszerepet kap.

– Az elkövetkező hetekben a Honvéd, a Szombathely és a Metalcom Szentes ellen tervezünk edzőmeccseket. A munka egyébként jól indult, az első edzéseken egyértelműen látszott, hogy mindenki lelkiismeretesen elvégezte a szünetre kiírt egyéni edzéseket, az ünnepi menü nem látszik a srácokon – árulta el Szabó Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában