Vasárnap a PSG-t fogadja a MOL-PICK Szeged a BL-ben

2020.02.14. 16:04

A védekezés lehet a kulcs

Csúcsrangadóra, a hét mérkőzésére készül a MOL-PICK Szeged férfi-kézilabdacsapata a VELUX EHF Bajnokok Ligájában, ugyanis vasárnap 17 órától a francia sztárcsapatot, a Paris Saint-Germaint fogadja az újszegedi sportcsarnokban. A Budakalász ellen 12 gólt szerző Mario Sostaric nehéz meccsre számít, de szerinte kellő odafigyeléssel itthon tartható a két pont a PSG ellen.

Becsei Dávid

Szeged - 2020.02.08. MOL-PICK Szeged-Aalborg férfi kézilabda BL mérkőzés a sportcsarnokban. Képe: Fotó: Karnok Csaba (KC) Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Óriási készülődés övezi a hét mérkőzését. Az Európai Kézilabda-szövetség a férfi Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában a MOL-PICK Szeged–PSG találkozót választotta a legnagyobb rangadónak, így különös figyelem övezi a héten.

Nem mindennapi vendége is lesz vasárnap 17 órától az összecsapásnak, ugyanis ott lesz a lelátón a másfél éves Batonai Patrik és családja is. A kisfiúnak segít a MOL-PICK Szeged, ezen a héten indítottak számára a vatera.hu-n licitet. Mikler Roland és Bánhidi Bence meze mellett a PSG aláírt pólójára lehet licitálni. Patrikra nagyon komoly műtét, szívtranszplantáció vár, amelyet követően egy steril lakás és környezet szolgálhatja felépülését. Ebben szeretne neki segíteni a klub közösen a szurkolókkal.

Önbizalom-növelő találkozóval hangolt a MOL-PICK, a Budakalász 41-17-es legyőzésével. Ezen az összecsapáson a szlovén válogatott jobbszélső, Mario Sostaric 12-szer zörgette meg az ellenfél hálóját. Ő és a csapat is meríthet ebből erőt.

– Tényleg jó meccset játszottunk kedden, hála a jó védekezésünknek, aminek köszönhetően sok könnyű gólt szereztünk lerohanások végén – jegyezte meg Sostaric. – Ez a fajta játék, a sok futás nekem is fekszik, így több gólt tudtam lőni. A PSG ellen arra kell törekednünk, hogy legyen lehetőségünk az ilyen gólokra. Minden a védekezésen múlik, hiszen ha az jól működik, akkor a lerohanás már egy könnyebb műfaj – tette hozzá az NB I-ben már 100 gólnál járó szélső, aki a nemzetközi porondon 17-szer talált be. Az őszi BL-meccseken poszttársa, Radivojevics cipelte a hátán 58 találatával a csapatot.

A világ egyik legjobb – ha nem a legjobb – csapata érkezik Szegedre, így nem lesz könnyű feladata a PICK-nek. A tökéletes játékra kell törekedniük Sostaricséknak, hogy le tudják győzni a sztárcsapatot.

– Minden poszton világklasszisaik vannak, míg a mi legnagyobb erősségünk, hogy a szurkolóink előtt játszunk. Az előző idényben legyőztük őket, most is ez a célunk.

Sagosent, Mikkel Hansent és Nikola Karabaticsot kell semlegesítenünk, mert ők mindent tökéletesen játszanak, remek a kapcsolatuk a beállókkal is. Ezt bizonyítja Syprzak kilenc gólja Celjében az előző fordulóban. Ha hatvan percen át egy csapatként tudunk működni, akkor elérhetjük a célunkat, a két pont itthon tartását – fogadkozott a MOL-PICK Szeged szlovén válogatott jobbszélsője, Mario Sostaric.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában