Remekelt a FIFA-val: Komolyabban is foglalkozna a továbbiakban az e-sporttal Vágó Levente

2020.03.22. 17:39

Az ország legjobbjai közé jutott

Magyarország tíz legjobb FIFA-játékosa közé került a szegedi Vágó Levente: a szombathelyi E-sport klub versenyzője régóta játszik már, és szeretne komolyan foglalkozni az e-sporttal a jövőben.

V.P.

Nagypályán az NB III Közép csoportjában szereplő Kecskemétben játszik jelenleg Vágó Levente: pontosabban csak játszana, hiszen a koronavírus-­járvány miatt a harmadosztályú bajnokság is szünetel. A kényszerszünet alatt ugyan kaptak egyéni edzéstervet, de mindezzel együtt is több időt tölthetnek ilyenkor otthon a futballisták, amit a világ számos labdarúgója a konzol előtt, a virtuális térben zajló futballal igyekszik eltölteni. Így tesz Vágó Levente is, aki a FIFA-sorozat idei kiadásával zajló országos bajnokságon nyolcadik helyezést ért el, így Magyarország tíz legjobb játékosa közé került.

– Össze lehet egyeztetni az edzésekkel is. Kerestem egy lépcsőfokot arra, hogy az amatőr szintről fentebb lépjek, így igazoltam a szombathelyi klubhoz. Magyarország legjobb nyolc játékosa közé kerültem, több kvalifikáció kellett ehhez, nem volt egyszerű – mondta Vágó Levente, aki már gyerekkorától hobbiszinten játszott, mostanság pedig napi 1-2 órát igyekszik tölteni a játékkal.

– Kitartónak kell lenni, hiszen a legjobbak is kikapnak. Aki az igazi focit jobban átlátja, az a játékot is jobban olvassa. Van, aki ugyanúgy kontrázik, vagy végig védekezik– tette hozzá.

Vágó Levente szeretne ko­molyabban is foglalkozni az e-sporttal, de mint elmondta, a nagypályás foci az első számára, így több virtuális versenyen nem tudott részt venni. Egyelőre azonban otthon ké­szül a folytatásra a Kecskeméttel.

– Kaptunk egyéni edzésprogramot, van olyan része, amikor kamerával figyelik a gyakorlatokat. Nem állhatunk le, hiszen nem tudni, mikor folytatódik – zárta Vágó.

 

E-sport a futballvilágban is

Miután minden bajnokság szünetel Európában is, így több játékos szintén kontrollert ragadva próbálja átvészelni ezt az időszakot. Magyarországon például az Újpest a Kisvárdával játszana a sorsolás szerint hétvégén, ám meccs hiányában a virtuális térben hívta ki ellenfelét a lila-fehér klub. A meccset élőben streamelik is majd, az Újpestet Banai Dávid, míg a Kisvárdát Jelena Richárd képviseli. A spanyol élvonal mind a húsz klubja pedig internetes bajnokságba kezdett, a Barcelonából Sergi Roberto, a Real Madridból Marco Asensio, míg az Atleticóból a Liverpool ellen duplázó Marcos Llorente játszik majd. Az ötlet egyébként onnan indult, hogy a Betis csatára, Borja Iglesias és a Sevilla játékosa, Sergio Reguilón lejátszotta a sevillai derbit online, amit mintegy 60 ezren néztek meg a világhálón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában