A forduló gólvadásza

2020.03.10. 13:34

Bevált a döntés

Ezúttal támadóként kapott szerepet a megyekettes forduló legnagyobb arányú győzelmét jegyző Balástyában Vámos Tamás: a mesternégyesig jutott játékost választottunk a forduló gólvadászának.

V.P.

9–0-ra nyert a Balástya a meccsre 11 emberrel érkező Baks ellen a megyekettő 17. fordulójában: bár az első félidő feléig jól tartották magukat a vendégek, végül kiütéses győzelmet könyvelhetett el a Balástya. Érdekesség, ősszel a Baksot szintén magabiztosan győzte le a Balástya: akkor idegenben 5–0-ra nyertek.

– Nehezebb meccsre számítottunk, mert az ősszel jobb csapatuk volt, nem gondoltuk volna, hogy ilyen arányban tudunk nyerni – összegzett a kilencgólos siker kapcsán Vámos Tamás, aki mintegy 25 játékperc alatt négyszer köszönt be a baksiaknak: az első félidő végén, majd a második játékrész közepén volt eredményes.

– Az elsőnél kaptam egy bepasszt, először a kapufára lőttem, majd szerencsém volt, mert visszapattant hozzám, másodjára nem hibáztam. A másodiknál ismét egy kipattanót lőttem be, majd egy beadást passzoltam a kapuba, a negyediknél pedig egy beívelt szabadrúgást fejeltem be – emlékezett vissza a négy találatára.

A 22 éves játékosra általában a középpályán számítanak a csapatnál, viszont ezúttal a támadósorban kapott szerepet. A változtatás elég jól sült el, hiszen ezen az egy meccsen éppen annyiszor volt eredményes, mint a teljes tavalyi szezonban.

– Remélem, maradhatok majd támadó, hiszen védekező középpályást játszottam eddig, de ebben a kérdésben majd az edzőnk dönt – tette hozzá.

Az első tavaszi fordulóban kikapott, most viszont alaposan javított Nyerges Dániel együttese, amely ezzel az eredménnyel tartja nyolcadik helyét a tabellán.

– Mindszenten a második félidőt végig támadtuk, kapufát is szereztünk, de jól védekezett az ellenfelünk. Most jól kezdtünk hazai pályán, bízunk benne, hogy így tudjuk majd folytatni. Van egy kis hátrányunk, de jó a közösségünk, remélhetőleg a középmezőnyben tudunk zárni majd az év végén – zárta Vámos Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában