Nézők nélkül

2020.03.12. 13:09

Zárt kapuk mögött futballoznak

A koronavírus-veszély miatt zárt kapuk mögött rendezik meg a labdarúgó NB II-ben szombaton 17 órától a Szent Gellért Fórumban a Szeged–Csanád Grosics Akadémia és a Budaörs mérkőzését – ezt a szegedi klub közleményéből tudhattuk meg.

Mádi József

Fotó: Kuklis István

Megszületett az a döntés, amely­­nek nem örülnek a szurko­lók, de az elővigyázatosság és az egészség mindennél fontosabb.

Nincs néző

Az NB-s labdarúgó-bajnoksá­gokban megrendezik a hétvégi, ezúttal csak szombati mér­­kőzéseket, de azokat nézők nem látogathatják a fennálló koronavírus-veszély miatt. Az ezzel kapcsolatos döntést tegnap hivatalos sajtótájékoz­tatón jelentette be Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter. A korlátozás a 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri eseményekre vonatkozik, amely a futballmeccsek esetében annyit tesz, bizonytalan ideig nézők nélkül bonyolítják le a mérkőzéseket. Így a jövő va­­sárnapi Szeged–Csanád GA–Soroksár meccs is zárt kapus lehet a Szent Gellért Fórumban – hacsak addig más döntés nem születik.

A Hivatásos Labdarúgók Szer­­vezete már korábban el­­juttatott egy közleményt a klu­­bokhoz és a játékosokhoz, amelyben többek között az állt: felkérnek mindenkit, hogy a mérkőzések előtt mellőzzék a baráti üdvözlés jelképét, a kézfogást, csökkentve így is a fertőzés veszélyét; az alapvető higié­niás megelőző intézkedéseket tartsák és tartassák be; az utazásokat különös gondossággal szervezzék; illetve ha a vírus tü­­neteit tapasztalják magukon vagy a környezetükben bárki máson, azonnal jelentkezzenek a csapatorvosnál, a háziorvosnál vagy egy orvosi rendelőben telefonon.

A Szeged–Csanád GA a megváltott belépők árát a Szent Gellért Fórum pénztáraiban ter­mészetesen visszatéríti, a szombati mérkőzés viszont a klub YouTube-csatornáján strea­­men élőben követhető lesz.

Veszélyes ellenfél

Az egészség után pedig jöjjön a szakma. A Budaörs együttese talán az egyik legkiszámíthatatlanabb csapat a labdarúgó NB II mezőnyében. „Csuda” dolgokra képesek a korábbi válogatott középpályás Bognár György tanítványai: megverik például a Csákvárt simán 3–0-ra, aztán két hétre rá ugyancsak simán kikapnak Dorogon 3–0-ra. A legutóbbi két mérkőzésükön egyaránt 4–1-re verték a Gyirmótot és a Siófokot. Ami biztos, a válogatott Stieber Zoltán testvére, Stieber András, valamint Bakos Szabolcs révén a kapu előtti pontrúgások gólra váltásában nagyon erősek, ők ketten például legutóbb két szabadrúgást és egy 11-est értékesítettek a Siófok ellen.

Kellenek a pontok

A Szeged–Csanád GA az előző fordulóban Csákváron 3–2-re kapott ki – arra rég volt példa, egészen pontosan tavaly no­vember 10-én Nyíregyházán, hogy ennyiszer betalált egy ellenfél. A támadójátékkal ez­­úttal viszont csak annyi volt a gond, hogy a csapat kevesebb gólt szerzett, mint kapott. A helyzeteket kidolgozták a szegediek, eljutottak kapufáig, ér­­vénytelen gólig – többször visszanézve sem egyértelmű, miért nem adta meg Antal Péter Grumics találatát... –, azaz ez a rész működött. A Budaörs stí­­lusából, Bognár György felfogásából kiindulva megint lesz nyomás a védőkön, hiszen a szombati vendégek nem a kontrajátékra, hanem a folyamatos le- és visszatámadásra építenek.

Mivel az ellenfelek közül a többség az előző fordulóban nyert, így nagyon nagy szükség van a három pontra.

A ki­­eső helyen álló Tiszakécske ugyanis hat pontra van lemaradva, viszont a hatodik Győr mindössze hét pontra van előrébb. 13 ponton belül helyezkedik el a tabellán 13 csapat, így igen izgalmasak lesznek még a hátralévő fordulók.

Nagy kérdés, vajon a nézők nélküli hazai mérkőzés milyen hatással lesz a csapatra? Az ultrák által vezényelt biztatás rendkívüli energiákat is képes volt megmozgatni a Tisza-parti együttes mérkőzésein – reméljük, ez most nem lesz zavaró.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában