Segíti a Vasas a szentesi kórházat

2020.04.08. 14:01

Angyalföldi adomány Szentesnek

Több kórházi intézménynek, köztük a szentesi Dr. Bugyi István sürgősségi betegellátó osztályának is adományozott a Vasas: az NB II-es klub által vásárolt eszközök az érintkezés minimálisra való csökkentésében segíthetnek a szentesi kórháznak.

Munkatársunktól

A Vasas segítsége sokat jelenthet a Dr. Bugyi István kórház sürgősségi osztályának.

Forrás: Vasas FC

Fotó: Picasa

A Vasas labdarúgó-szakosztá­lya megbecsülését kifejezve anyagilag is támogatni kíván több egészségügyi intézményt, valamint az ott dolgozókat, akik emberfeletti munkát végeznek a koronavírus-járvány elleni harcban. Nagy Miklós sport­igazgató a Vasas Futball Club felnőtt játékosainak és stábtagjainak anyagi felajánlásaival, illetve a Vasas Kubala Akadémia támogatásával számos olyan területet célzott meg az NB II-es klub, ahol égető szükség volt az azonnali segítségre.

A felajánlásnak köszönhető­­en a szentesi Dr. Bugyi István kórház sürgősségi betegellátó osztálya két olyan, monitorral ellátott berendezéssel lett gazdagabb, amelynek segítségével fo­­lyamatos és biztonságos a megfigyelés, hiszen a részleg­­re érkező COVID-19-gyanús betegeknek sokat kell várniuk a tesztek eredményére. Az új eszköznek köszönhetően azonban az egészségügyi személyzet-beteg kontaktus minimálisra csökkenhet, amely fontos az infekciókontroll szempontjából.

A Vasas segítsége sokat jelenthet a Dr. Bugyi István kórház sürgősségi osztályának.
Fotó: Vasas FC

– Hálával köszönjük Nagy Miklós klubigazgatónak, a Va­­sas Futball Club felnőtt labdarúgócsapatának, szakmai stábjának a Szentesi Sürgősségi Betegellátó Osztály számára küldött két darab monitorral ellátott készüléket! Jó érzéssel tölt el minket, hogy ebben a nehéz helyzetben, amely az egész világot próbára teszi, se­­gítőkészséget és önzetlensé­­get tapasztalunk. Önöknek sem könnyű, a „megszokott” életmódot fel kell adni, és alkalmazkodni kell. Hiszem, hogy az emberiség összefogással le­­győzi a COVID-19-et, ledobjuk magunkról a „koronát”, és emberek tudunk maradni. Csapatunk erővel, reménnyel dolgozik, amelynek pozitív megerősítésében Önök is segítettek – írta a Vasashoz eljuttatott levelében Magyar Hajnalka osztályvezető főorvos.

A budapesti klub egyébként a szentesi intézményen túl a fővárosi Nyírő Gyula kórház dolgozóinak 30 napra elegendő meleg ételt, ásványvizet és kávét adományozott, míg a Jahn Ferenc Dél-Pesti kórház sürgősségi be­tegellátó osztályának 100 ágyra biztosított steril textíliát vásárolt, valamint a Vasas idősebb és nehéz körülmények között élő szurkolóinak is élelmiszereket adott át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában