Nem fizet Japán

2020.04.29. 17:01

Júniusban indulhat újra a Premier League

Abe Sindzó japán kormányfő azt mondta: nem ígérte meg a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB), hogy országa átvállalja a tokiói olimpia elhalasztásából fakadó többletköltségeket.

delmagyar.hu

A miniszter­elnök a tokiói törvényhozásban beszélt erről tegnap.

– Nem tettem ígéretet arra, hogy Japán viseli az olimpia 2020-ról 2021-re halasztásának járulékos költségeit. Ez nem felel meg a valóságnak – jelentette ki a kormányfő. Országa ugyanakkor mindent megtesz annak érdekében – hangsúlyozta –, hogy a jövő évi játékokat úgy rendezzék meg, hogy az emberiség győzelmet aratott a koronavírus felett – mondta a japán kormányfő. Az eddigi előkészületekre szakértői becslések szerint Japán már több mint 12 milliárd dollárnyit költött.

Az Egyesült Királyságban viszont az újrakezdésen gondolkoznak: a sportért is felelős államtitkár tárgyalásokat folytatott az angol labdarúgó Premier League irányítóival abból a célból, hogy a lehető leghamarabb újrainduljon a bajnokság, amelyet március 13-án függesztettek fel.

Közben három londoni futballklub, az Arsenal, a West Ham United és a Tottenham Hotspur már megnyitotta az edzőpályáit, és korlátozásokkal, valamint szigorú szabályozás mellett ugyan, de újra engedélyezett tréningeket. Hasonlóan járt el a Brighton is, pénteken pedig a PL-ben szereplő egyesületek képviselői telefonos konferenciabeszélgetésen egyeztetnek majd a folytatási lehetőségekről, a tétmérkőzések rendezése azonban legkorábban júniustól tűnik megvalósíthatónak.

Jégkorongban egyelőre csak halasztanak: az eredeti menetrendhez képest egy hónappal később, így nem szeptember 3-án, hanem október 6-án kezdődik a Bajnokok Ligája-sorozat (CHL).

Peter Zahner, a CHL elnöke közleményben tudatta, hogy a koronavírus-járvány miatt még nem lenne optimális a szeptemberi rajt, a módosítás pedig hatással van a lebonyolításra is. Jelezte, 13 ország 32 csapata érintett, és az utazások megszervezése hatékonyabb lesz, ha a rajtra csak októberben ke­­rül sor. Ráadásul a mérkőzéseket nem zárt kapuk mögött, hanem nézőkkel tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában