Az olimpiáért is küzdhet a Naturtex-szte-Szedeák játékosa

2020.04.07. 12:16

Szerettek volna bizonyítani

A 3x3-as válogatottal olimpiai selejtezőre készülhetett Kerpel-Fronius Balázs, azonban ahogyan az ötkarikás játékokat, úgy a budapesti selejtezőtornát is elhalasztották. A Naturtex-SZTE-Szedeák játékosa régi motoros már a szakágban.

Vajgely Pál

Fotó: Kuklis István

Tagja volt a Székesfehérváron készülő 3×3-as válogatottnak Kerpel-Fronius Balázs: azonban a Csirke Ferenc által irányított együttes számára is közbeszólt a koronavírus-járvány, hiszen elhalasztották a Budapesten esedékes olimpiai selejtezőtornát – hiszen Tokióban már a kosárlabda ezen szakága is ott lesz a sportágak között.

– A kezdetektől ott voltam a 3×3-as válogatottal. Mostani ellenfeleinket egyenként legyőztük, most az lenne a feladat, hogy egyszerre győzzünk ellenük. Szeretem ezt a játékot, kicsit magasabban van a faulthatár, és pörgősebb a játék, de könnyű az átállás számomra, hiszen már régóta játszom. Ivosev a világ egyik legjobbja ebben a szakágban, nélküle biztos, hogy nehezebb dolgunk lesz – utalt a Naturtex-SZTE-Szedeák játékosa arra, hogy a korábban Szegeden is pattogtató Tomiszlav Ivosev már nem a magyar, hanem a szerb válogatottban szerepel majd a folytatásban.

Kerpel-Fronius Balázs számára nemcsak a 3x3-as, hanem az öt az öt elleni kosárlabda is abbamaradt, hiszen az MKOSZ befejezettnek nyilvánította a bajnokságot. Mindezzel együtt is történelmi szezon volt számára, hiszen pályafutása során először szerepelhetett egy csapatban testvérével, hiszen Gáspár is a Szedeák kerettagja.

– Nehéz szezon volt, hiszen játékosok mellett edzőcsere is történt, de úgy gondolom, arattunk néhány szép, emlékezetes győzelmet. Néha viszont úgy éreztem, mintha minden összeesküdött volna ellenünk. Azt mindenképpen sajnálom, hogy nem tudtuk a pályán bizonyítani, és nem tudtuk így kiharcolni a bennmaradást, vagy akár azt, hogy elkerüljük a play-outot, mert úgy érzem, erre is mutatkozott esélyünk az utóbbi hetekben. Ugyanakkor azt gondolom, ebben a helyzetben helyes döntést hoztak a bajnokságot illetően – tette hozzá a Szedeákhoz tavaly nyáron érezett kosaras, aki ebben az idényben 18.6 perc alatt négy pontot átlagolt a 22 lejátszott mérkőzésen.

Kerpel-Fronius Balázs elmondta, a kosárlabda nélküli időszakot menyasszonyával Szolnokon tölti, és az erősítő edzések mellett pedig gőzerővel készül az egyetemi vizsgáira is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában