Rengeteg érmet itthon tartottak

2024.05.27. 15:24

A Szentesi Delfin ESC újabb sikeres nemzetközi szenior úszóversenyt szervezett

A korábbi hagyományokhoz hasonlóan 2024-ben is a szentesi Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában rendezett Nemzetközi Szenior Úszóversennyel nyílt meg a hazai nyitott medencés szenior úszó évad. A versenyt a Szentesi Delfin ESC huszonkilencedik alkalommal rendezte meg.

Becsei Dávid

Sikeresen szerepeltek az általuk rendezett szenior úszóversenyen.

Forrás: Szentesi Delfin ESC

A Szentesi Sport- és Üdülőközpont 33 méteres medencéjében harmincnyolc egyesület százhetven úszó mérettette meg magát. A magyar szeniorok mellett Szerbiából is érkeztek sportolók Szentesre.

Az elmúlt évek hagyományaihoz hasonlóan idén is a kígyó úszás nyitott meg a versenyt, amelyet Szentes város város polgármestere, Szabó Zoltán Ferenc vezetett fel. Akik teljesítették ezt a különleges úszást, azok erre az alkalomra készített egyedi érmet vehettek át és vihettek haza. Ezt egy hivatalos megnyitó követte, majd az egész napon át tartó, jó hangulatú versenyzés.

A délelőtt folyamán a 66 méteres távokat, valamint a váltókat és a családi váltókat bonyolították le a szervezők, délután pedig a 200 méter mell és a 133 méteres vegyest követően a 33 méteres sprintszámok zárták az eseményt. 

A Delfinek csapatát nagy dicséret illeti, rutinos szervezőként bonyolították le az eseményt, de természetesen a versenyzésből is kivették a részüket, mind egyéni, mind váltó számokban. Közülük a legeredményesebbnek Virág Éva és Horváth Roland bizonyult. Előbbi hat aranyérmet szerzett, míg utóbbi hat első helye mellett négy versenyszámban másodikként csapott a célba. Pólyáné Téli Éva öt aranyérmet vehetett át, míg négyet-négyet Bocskai Zsófia és Palásti Katalin. Összességében pedig a Szentesi Delfin ESC huszonnégy sportolója állhatott fel legalább egyszer a verseny során a dobogóra. Mérlegük 45 arany-, 30 ezüst- és 16 bronzérem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában