Végre folytatódott a Bundesliga

2020.05.18. 14:35

Kiütéssel indult be a futball

A koronavírus-járvány enyhülése után a nívós európai labdarúgó-bajnokságok közül elsőként a Bundesligában folytatódtak a küzdelmek – természetesen zárt kapus mérkőzésekkel. A visszatérő német élvonal első rangadóján, a Ruhr-vidéki derbin a Borussia Dortmund 4–0-ra nyert ősi riválisa, a Schalke 04 ellen.

Munkatársunktól

Haaland ott folytatta, ahol abbahagyta. Gólt és gólpasszt is jegyzett a Dortmund tehetsége. FOTÓ: MTI

Fotó: Martin Meissner

A labdarúgás szerelmesei vi­lágszerte izgatottan várták a csúcsfutball visszatérését, amit hétvégén a Bundesliga hozott el.

A Gulácsi Péterrel a kapuban felálló RB Leipzig hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Sallai Rolandot kezdőként a 61. percig foglalkoztató Freiburg együttesével. A lipcsei találkozón a vendégek kerültek előnybe, Manuel Gulde egy szöglet után talált a magyar válogatott kapusának hálójába, ezzel 511 nap után volt újra eredményes az élvonalban. A hazaiak a 77. percben Yussuf Poulsen révén egyenlítettek. A 93. percben a Freiburg ugyan betalált, de a gólt végül a videóbíró segítségével les miatt érvénytelenítették.

A koronavírus-járvány miatt több mint két hónap után újrainduló Bundesliga első rangadóján, a Ruhr-vidéki derbin a Borussia Dortmud 4–0-ra ütötte ki legnagyobb riválisát, a Schalke 04 együttesét. Az első gólt szerző Erling Haaland 12. tétmérkőzésén a 13. alkalommal volt eredményes új csapatában, ilyen bravúrt Németországban csak Klaus Matischek tudott be­mutatni, még 1965-ben a Werder Bremen játékosaként.

A Mainz kétgólos hátrányból mentett pontot Kölnben a német labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának vasárnapi játéknapján. A vendégeknél Szalai Ádám a 69. percben, 2–1-es hátránynál állt be csereként.

A német ligában ezt megelőzően legutóbb március 11-én rendeztek mérkőzést. A koronavírus-járvány miatt szigorú óvintézkedések mellett minden összecsapást zárt kapuk mögött játszottak.

Eredmények:

Augsburg–Wolfsburg 1–2,

Borussia Dortmund–Schalke 04 4–0,

Düsseldorf–Paderborn 0–0,

Hoffenheim–Hertha BSC 0–3,

RB Leipzig–Freiburg 1–1,

Eintracht Frankfurt–Borussia Mönchengladbach 1–3, 1. FC Köln–Mainz 2–2. Az Union Berlin–Bayern München mérkőzés vasárnapi lapzártánk után ért véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában