Helyi sport

2020.05.23. 17:29

Kölcsönadja a PICK Nagy Martint

A MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata a 2020–2021-es szezonra az izlandi Valurnak kölcsönadja magyar utánpótlás-válogatott kapusát, Nagy Martint. A 21 éves játékos izgalommal várja a külföldi szereplést.

B.D.

2017. február 4-én egy Mezőkövesd ellen 39–19-re megnyert mérkőzésen mutatkozott be a felnőtt NB I-ben Nagy Martin, aki ezen a találkozón tíz perc lehetőséget kapott Juan Carlos Pastor vezetőedzőtől. Azóta egy­­re több lehetőséghez jutott, klubja azonban most úgy döntött, a következő idényre elengedi Izlandra kölcsönbe.

– Remek ajánlatot kaptam Izlandról, és mivel a klubom, a MOL-PICK Szeged partner volt, így a következő idényben a Valur Reykjavík játékosa leszek – jelentette be Nagy Mar­­tin. – A járvány kezdete előtt jártam kint, megismerkedtem a csapattal, a várossal. Minden nagyon tetszett, izgalommal vágok neki a külföldi karrieremnek. Fontos szempont volt, hogy nemzetközi ku­­pában indul majd a leendő csapatom, sokat védhetek. Többen is viccelődnek velem, hogy rövidnadrágot és naptejet nem kell magammal vinnem. Ezt már megtapasztaltam, és tudom, nem lesz mindig melegem – nyilatkozta Nagy Martin a klubhonlapon.

Ez azt jelenti, hogy az eddigi információk alapján a következő idénynek két kapussal, Mikler Rolanddal és Mirko Ali­loviccsal vág majd neki a MOL-PICK Szeged. Májusra teljes szabadságot kaptak a csapat játékosai, a legtöbben a járványhelyzet okozta szabályok lazulása következtében hazautaztak. Bogdan Radivojevics egy hete Belgrádban tölti mindennapjait.

– Szerencsére nem kellett már karanténba vonulnom. Min­­den időmet a családdal töltöm. A feleségem, aki Németországban él, júniusban érkezik hozzám. Már nagyon várom, és számolom vissza a napokat. Ha ő is itt lesz, akkor tökéletes lesz minden – beszélt cseppet sem könnyű helyzetéről a klubhonlapon Radivojevics.

– Ez egy hihetetlenül furcsa időszak, igazán nem is lehet megszokni. Nagyon hiányoznak a csapattársak, várom, hogy újból együtt edzhessünk, és végre találkozhassunk a szur­­kolóinkkal – árulta el a szerb válogatott 27 éves balszélső.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában