Hároméves szerződést kötött új csapatával

2020.06.07. 17:35

Alen Blazevic Romániába igazolt

Az már korábban kiderült, hogy Alen Blazevic, a MOL-PICK Szeged kézilabdázója távozik, az elmúlt hétvégén viszont kiderült, hogy a román Dobrogea Sud Constanta csapatában folytatja a pályafutását. A 33 esztendős védekező specialista hároméves szerződést kötött új klubjával.

Becsei Dávid

20200130 Szeged Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata Nagyatádon edzett a sportcsarnokban. Teljes a keret. Képen: Joan Canellas és Alen Blazevic Fotó: Karnok Csaba (KC) Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Az ambíciózus Dobrogea Sud Constantával kötött hároméves szerződést Blazevic. Új klubja az Európa Ligában indulhat majd az ősztől a tervek szerint. Hazai szinten a Nagybányával és a Dinamo Bucurestivel versenyeznek majd minden bizonnyal a bajnoki címért. Blazevicék hamarosan új arénát is kaphatnak majd, ugyanis új, ötezer szurkoló befogadására alkalmas létesítmény épül Konstancában.

– Remélem, hogy az elkövetkezendő három évben nagyszerű sikereket érünk majd el együtt, hajrá Constanta – köszöntötte a román szurkolókat videójában Alen Blazevic.

Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapatának rangidőse, Alen Blazevic ezen a nyáron eligazol Szegedről. 2012-ben érkezett a Tisza-parti városba, ahol egyik pillanatról a másikra közönségkedvenccé vált. Bár Juan Carlos Pastor vezetőedző csak védekezésben számított a horvát válogatott kézilabdázóra, ott viszont az együttes egyik, hanem a legfontosabb tagja volt 2019-ig, ameddig hátsérülést nem szenvedett a Vardar Szkopje elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő első mérkőzésén áprilisban. Azt követően porckorongsérv-műtét várt rá, amelynek rehabilitációjából 2020. február 2-án tért vissza Csurgón, utolsó mérkőzését pedig a Ferencváros elleni magyar kupa-találkozón játszotta március 11-én az újszegedi sportcsarnokban zárt kapuk mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában