A válogatott szélső továbbra is szabadságon van

2020.06.08. 12:13

Dzsudzsák Balázs még bizonytalan

Ezúttal is összefoglaljuk a koronavírus-­járvány miatt teljesen megvál­tozott nemzetközi sportélet leg­érdekesebb híreit.

Dzsudzsák Balázs, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya továbbra sem tudja, folytatódik-e a félbeszakított idény az Egyesült Arab Emírségekben. A szélső szombaton az M1 aktuális csatornán elmondta, szabadságot kapott klubjától, az Al-Ain FC-től, mert még mindig nem lehet tudni, folytatják, vagy befejezettnek nyilvánítják-e a koronavírus-járvány miatt szünetelő bajnokságot az országban. Hozzátette, „még minden kérdőjeles”, de ha nyáron folytató­dik az idény, akkor vasárnap valószínűleg vissza kell térnie klubcsapatához.

Három top 10-es férfi teniszező részvételével rendez tornát jövő szombattól Patrick Mouratoglou, a 23-szoros Grand Slam-bajnok Serena Williams edzője. A 49 éves szakember nizzai akadémiáján a világranglistán hatodik görög Sztefanosz Cicipasz, a nyolcadik olasz Matteo Berrettini és a tizedik belga David Goffin lép pályára további hét játékossal együtt, a mezőny tagjai öt hétvégén át vívnak meccseket egymással zárt kapuk mögött. A modernizációs törekvések jegyében a résztvevőket nem büntetik meg dühkitörés esetén, és az online közvetített mérkőzések szüneteiben a nézők az interneten kérdéseket tehetnek fel a pihenő játékosoknak.

A férfi tenisz-világranglista első és második helyezettje, Novak Djokovics és Rafael Na­­dal a rendkívül szigorú óvintézkedések miatt valószínűleg nem indul az amerikai nyílt bajnokságon. A szabályok szerint a teniszezők nem mehetnének be a városba, repülőtéri szállo­dákban kellene lakniuk, és he­tente két-három alkalommal tesztelnék őket koronavírusra. – Csak egy ember kísérhetne el bennünket a teniszklubba, ami végképp lehetetlen dolog, hiszen szükségünk van egy edzőre, egy erőnléti edzőre és egy gyógytornászra is – ma­­gyarázta Djokovics.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában