Újraindul a PL

2020.06.01. 09:21

Június 17-től folytatódik az angol bajnokság

Nemzetközi sport. Ezúttal is összefoglaljuk a koronavírus-­járvány miatt teljesen megvál­tozott nemzetközi sportélet leg­érdekesebb híreit.

Munkatársunktól

Június 17-én folytatódhat a koronavírus-járvány miatt már­­cius 13. óta szünetelő angol labdarúgó-bajnokság – határoztak csütörtökön a Premier League klubjai. Az első, szerdai játéknapon Aston Villa–Shef­field United, valamint Manchester City–Arsenal találkozó­kat rendeznek, a hétvégén pedig a 30. forduló mérkőzéseire kerül sor.

A Premier League újraindításának első üteme a múlt héten indult, akkor vált lehetővé, hogy a klubok kiscsoportos tréningeket tartsanak, szerdán pedig a csapatok képviselői egyhangúlag megszavazták a csapatedzések megkezdését. Így mostantól en­­gedélyezett, hogy a játékosok közös tréningeken vegyenek részt, ugyanakkor előírás, hogy a szükségtelen kontaktu­sok számát a lehető legnagyobb mértékben csökkentsék.

A hátralévő 92 mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik. Amennyiben egy játékos, stábtag vagy alkalmazott pozitív koronavírustesztet produkál, hét napra karanténba kerül, de ez csak a fertőzött személyt érinti, klubtársait nem.

Az angol szövetség (FA) köz­lése szerint augusztus elsején rendezik meg a labdarúgó FA-kupa döntőjét. Az FA pénteken jelentette be a kupasorozat hátralévő menetrendjét, amely egyelőre még csak előzetes programnak számít, mivel a járvány­ügyi helyzet miatt változhat, és a meccseket csak a megfelelő biz­­tonsági intézkedések mellett lehet megrendezni.

Az 1871-ben életre hívott sorozat aktuális sze­­zonja a negyeddöntőknél szakadt félbe, amelyeket a jelenlegi tervek alapján a június 27–28-i hétvégén, míg az elődöntőket két héttel később tartják meg. A negyeddöntő párosítása: Leicester City–Chelsea, Newcastle United–Manchester City, Shef­field United–Arsenal, Norwich City–Manchester United.

Az AC Milan elnöke ellenzi, hogy az olasz futballszezon a kupasorozat elődöntőivel és fi­náléjával induljon újra június 13-án és 16-án. – Megértjük, hogy minőségi meccsekkel kell újrakezdeni, de sportszakmailag erősen megkérdőjelezhető, hogy három hónapos szünet után három napon belül lejátszott két találkozóval eldőljön a trófea sorsa – mondta Paolo Scaroni.

A Gazzetta dello Sport című sportnapilap értesülése sze­­rint az elődöntőben érdekelt másik három klub közül kettő, a Juventus és az Internazionale szintén ellenezte a kihirdetett menetrendet. Az SSC Napoli 1–0-ra diadalmaskodott az In­ternazionale vendégeként az első felvonáson, míg a Juventus 1–1-es döntetlent játszott az AC Milan otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában