A sportág népszerűsítését is szem előtt tartja a szövetség

2020.06.23. 14:30

Kupaküzdelmekkel indul újra a vízilabdaélet

Nyilvánosságra hozta a Magyar Vízilabda-szövetség a következő szezonra szóló versenykiírásokat, amelyekből kiderült, hogy magyarkupa-­mérkőzésekkel július 25-én indul a 2020–2021-es honi pólószezon.

Becsei Dávid

Fotó: Török János

A koronavírus-járvány miatt március 13-án leállt magyar vízilabdaélet július 25-én in­dulhat újra a férfi kupamérkőzésekkel – derül ki az MVLSZ versenyszabályzatából. Tizenhat OB I-es csapat vesz részt a tornarendszerű lebonyolításban, amelynek együttesei közül egy még ismeretlen, ugyanis a KSI és a Nagykanizsa osztályozóját június 25-én és 27 én rendezik.

Az első csoportkör sorsolását július 10-én tartják a ma­­gyar kupában. Az utolsó eredménnyel zárult idény (2018–2019) végeredménye alapján kiemelést alkalmaz a szövetség, amely szerint a Metalcom Szentes a harmadik, míg a Szegedi FVCS a negyedik kalapba került.

Az első fordulóban egy hely­színen rendezik a csoport­meccseket, majd az itt elért eredmé­nyek alapján a második fordulóban egy újabb csoportkör következik egy másik helyszínen, ahova az eredményeket viszik magukkal a csapatok, ezek alapján sorolják be őket, ahogyan a záró, harmadik körben is.

A női magyar kupában a csoportok besorolása is megtörtént, oda-visszavágós alapon otthon és idegenben ugranak medencébe egymás ellen a csapatok, először július 27–28-án a versenykiírás szerint.

A férfi OB I küzdelmei au­gusztus 29-án kezdődnek. Oda-visszavágós alapon mindenki játszik mindenkivel, majd az első négy helyről play off dönt. Az elődöntőket az egyik fél hetedik pontjáig játsszák, hozva az alapszakasz eredményeit, de a döntő és a bronzmérkőzés már tiszta lappal indul. A 15. és a 16. együttes kiesik, míg a 14. osztályozót játszik az OB I/B győztesével.

A női bajnokság szeptember 26-án indul, az elmúlt évekhez hasonlóan mindenki játszik mindenkivel, a 10. helyezett bú­­csúzik, a végső helyezésekről pedig rájátszás dönt.

A férfi magyar kupa ki­­emelése, 1. kalap: FTC, OSC, Szolnok, Eger. 2. kalap: Miskolc, BVSC, Honvéd, Debrecen. 3. kalap: Pécs, Szentes, Tatabánya, UVSE. 4. kalap: Kaposvár, Vasas, Szeged és a KSI–Kanizsa párharc győztese.

A női magyar kupa besorolása, A csoport: UVSE, FTC, Eger, Hungerit-Szentesi VK, Tatabánya. B csoport: Dunaújváros, BVSC, III. Kerület, Szeged SZTE, Honvéd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában