Címvédést hozott a rajt

2020.06.26. 15:30

Végre játszhattak, bár az időjárás nem volt kegyes

A magyar kupa mérkőzéseivel megkezdődött a 2020-as strandkézilabda-szezon Alsóörsön. A női és férfi szakág győztesében is találtunk szegedit, a két válogatott kerettag, Speth Evelin és Szilágyi Benjámin nyakába került aranyérem.

Becsei Dávid

Fotó: Cseh Péter/MKSZ

Végre labdát ragadhattak a ké­­­zilabdás lányok és fiúk az elmúlt hétvégén Alsóörsön, ugyanis a járványhelyzet és a csonka szezon után a Balaton-parti városban rendezték a strandkézilabdázók magyarkupa-összecsapásait. A nőknél tizennégy, a férfiaknál tizenhat csapat feszült egymásnak. Előbbieknél a PC Trade Szeged NKE-től távozó Speth Evelin, míg utóbbiaknál Szilágyi Benjámin révén került Csongrád-Csanád megyébe arany­érem a tornáról.

– Két szoros szettben nyertük meg a döntőt a Fervas ellen, ahogyan az elődöntőben sem volt könnyű dolgunk – emlékezett vissza lapunknak Szilágyi. – Többnyire a válogatottra épült a csapatunk, így sok lehetőséget kaptam, amivel sikerült élnem, úgyhogy nagyon örülök, ráadásul nyertünk is. Lesz bőven feladat a nyáron, megyek a felnőtt B válogatott összetartására, illetve részt ve­­­szünk nemzetközi tornán is, ahol a Bajnokok Ligájára és a Bajnokok Kupájára szerezhetünk pontokat – árulta el a Hir-Sat strandkézilabdázója, a 17 éves Szilágyi Benjámin.

Aranyéremmel mutatkozott be új homokcsapatában Speth Evelin, aki a nyáron teremben Szegedről a Vasasba igazolt, míg a strandon az OVB Beach Girlsben folytatja pályafutását.

– Valóban ez volt az első tor­­nám az új együttesemmel, úgyhogy izgultam is előtte, de nagyon élveztem a játékot. A strandkézinek megvan a speciális hangulata, a homok, a meleg és a víz közelsége, de a magyar kupa alkalmával elképesztően rossz időt fogtunk ki. Össze kell még szoknom a lányokkal, de elsőre egész jó játékot mutattunk, ami még biztosan javul majd, ha több időt töltünk együtt a homokban – fogadkozott Speth Evelin.

Mindkét játékos ott lesz az augusztusi országos bajnokság döntőjében a csapatával, amelyet valószínűleg Salgótarjánban rendeznek meg. Előtte viszont még fontos feladatok várnak rájuk kvalifikációs tor­­nákon, valamint az EBT-n amelyet a Lupa-tó szomszédságában tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában