Készülnek a BVSC-re

2020.09.18. 13:19

Kürti Dominik remekelt a kupában

A Szegedi Vízilabda Egylet 14-10-re legyőzte a Metalcom Szentest, így a 9. helyen végzett a magyar kupában. Kürti Dominik hat gólt lőtt a mérkőzésen, a szegediek játékosával beszélgettünk.

Becsei Dávid

Szentes – 2020.09.16. Metalcom Szentes-Szegedi VE férfi vízilabda-mérkőzés a magyar kupa 9. helyéért. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

– Nyolc lövésből hat gól, ez bármilyen felnőtt vízilabda-mérkőzésen megsüvegelendő teljesítmény. Mi­nek köszönhető ez?

– A felszabadult játékomnak. Mindkét csapat foghíjasan állt fel, felkészülési mérkőzésnek tekintették a találkozót, ami a jövő nagy feladataira készítheti fel a keretet. Emiatt én is felszabadultan vízilabdáztam, elengedtem magam, valamint szinte minden bejött.

– Egerből igazolt Szegedre. Hogy érzi magát a városban, illetve a csapatban, sikerült már teljesen beilleszkednie?

– Abszolút! Teljesen be­illeszkedtem a srácok közé, mindenki nagyon jó fej, a város pedig elképesztően élhető. Nagyon szeretek Szegeden élni, eddig csak pozitív impulzusok értek.

– Aláírta volna a kilencedik he­lyet előzetesen?

– Valószínűleg igen. Egy ilyen hosszú kupaküzdelem előtt mindenki óriási energiá­kat mozgósít, az a cél, hogy a lehető legjobb eredményt kihozza az adott idényből. Tőlünk ez nagyon szép teljesítmény, jó meccseket játszottunk, elégedett vagyok egy­előre magunkkal.

– A koronavírus-járvány miatt alaposan szétforgácsolódik az őszi idény. Hogy bírják ezt a szituációt mentálisan?

– Nehezen, mert ez az egész vírushelyzet hirtelen jött. Még Egerben pólóztam, amikor elkezdődött, és ahogyan akkor, most sem lehet számolni, hogy mi történik holnap. Ez egy óriási random faktor a sportéletben is, mert bármikor megbetegedhet egy csapattag, és akkor egy pozitív teszt boríthat mindent.

– A holnapi bajnoki a Kaposvár ellen a somogyiak fertőzött játékosa miatt elmarad, legközelebb szerdán játszhatnak az OB I.-ben a BVSC otthonában. Mire számít?

– Van néhány sérültünk, de remélem, hogy mindenki meggyógyul, és teljes kerettel tudunk elutazni a BVSC-hez, mert nagyon készülünk a mérkőzésre. Úgy érezzük, képesek lehetünk pontot vagy pontokat rabolni tőlük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában